Audi A1 ve třech „zesílených“ sériích Amplified

Audi A1

Audi A1 Zdroj: Autorevue.cz

Audi A1
Audi A1
Audi A1
Audi A1
Audi A1
7
Fotogalerie
Značka Audi pro své příznivce připravila ve spolupráci s dodavatelem originálního příslušenství Audi Genuine hned tři speciální edice vycházející z nejmenšího ingolstadtského modelu.

K dispozici bude na evropských trzích pro obě současné karosářské verze, tedy třídveřové Audi A1 i pětidveřový A1 Sportback. Vozy ze „zesílených“ sérií Amplified mají být k mání pouze ve dvou barevných odstínech červená Misano a bílá Glacier, jež v tomto případě nesou jména Amplified Red a Amplified White.

Edice nesou označení Amplified, Amplified Plus a Amplified Advanced. První dvě lze objednávat k naprosto každé verzi Audi A1, tedy bez ohledu na karoserii nebo motor, přičemž paket Advanced je k dispozici pouze vozy s motory o výkonu větším než 122 koní (90 kW). Vozy vycházejí z výbavového stupně Ambition.

Základní Amplified se prodává v přepočtu za 50 700 Kč a jeho součástí jsou především leskle černě lakované doplňky střechy, kryty zpětných zrcátek a maska chladiče, podélné pruhy z matové transparentní fólie na střeše, kapotě a výklopné zádi, střešní spoiler S Line a sedmnáctipalcové lité ráfky. Interiér dostal černě čalouněná sportovní sedadla s kontrastním stehováním, jež je podobně jako obklady okolo ventilačních otvorů vyvedeno v barvě odpovídající odstínu laku karosérie.

Audi A1Audi A1 | Autorevue.cz Červené vozy mají být k mání okamžitě, na bílé si chvíli počkáme

Za lepší paket Amplified Plus se připlácí dvakrát tolik co za základní Amplified a najdeme v něm prvky decentního aerodynamického bodykitu, koncová světla s LED a zadní nárazník s vestavěným, leskle černě lakovaným difuzorem s párem ozdobných koncovek výfuků (resp. jedinou pro motory s výkonem do 103 koní, tj. 76 kW). Uvnitř se můžete těšit na černý potah střechy, lakované boky středové konzole a osvětlení LED.

Vrcholem nabídky se stává sada Amplified Advanced, za kterou zaplatíte nemalých 178 000 Kč. Těšit se však můžete například na černě lakované díly aerodynamické sady a větší křídlo nad zadním oknem, xenonové světlomety, zatmavená zadní okna či osmnáctipalcové lité ráfky. Interiér se vyznačuje především čalouněním kůží Nappa s kontrastním stehováním.