Auta za 200 tisíc korun: co za tyto peníze dostanete?

Citroën C3

Citroën C3 Zdroj: Autorevue.cz

Podívejme se na to, co v rámci aktuálních nabídek českých importérů a dealerství s letošním podzimem dostanete za 200 tisíc korun.

Metodika tohoto výběru bude tentokrát velmi jednoduchá. Pokusíme se vžít do role běžného zákazníka s požadavky běžného motoristy na automobil soukromého užívání, který si něco našetřil a podzimními plískanicemi se hodlá prohánět ve zcela novém osobním autě. Vůz hodlá pořídit za hotové, nehledá tedy žádné formy splátkového či jiného alternativního financování.

Chce auto nové (zřejmě hlavně kvůli zárukám) a má na ně připraveno rovných 200 tisíc Kč a nezaplatí ani o korunu více. Co mu dnes mohou značky nabídnout? V potaz budeme brát nejnižší ceny včetně akčních cen (s platností k datu publikace článku), zatímco nabídky individuálních prodejců z pochopitelných důvodů zohledňovat nebudeme.

Ačkoli ještě prakticky nedávno bylo prolomení hranice 200 tisíc Kč směrem dolů poměrně výjimečným zjevem, dnes vám můžeme nabídnout produkty hned 14 značek, z nichž některé v daném segmentu nenabízejí jen jeden, ale hned několik modelů. Chcete-li se v nabízených automobilech orientovat, pokračujte v četbě ZDE.