Avestus zahájil stavbu kanceláří v polském Krakově

Společnost Avestus Real Estate, která působí i na českém trhu, zahájila výstavbu nového kancelářského komplexu Enterprise Park v Krakově v Polsku. Tři administrativní budovy kategorie A vyrostou ve dvou fázích. První etapa zahrnuje přibližně 15 tisíc čtverečních metrů a dokončení výstavby je plánováno na září 2012. Komplex je stavěn na spekulativní bázi, když financování bylo zajištěno od Raiffeisen Bank Polska a za výstavbu bude zodpovídat Eiffage Budownictwo Mitex.

„V centrální části Krakova dnes není žádný spekulativní kancelářský projekt, očekáváme tedy, že poptávka na trhu s nízkou mírou neobsazenosti bude naplněna v roce 2012. Nyní je poptávka v Krakově velmi silná,“ řekl Guy Speir, ředitel pro leasing a marketing Avestus Real Estate pro region střední a východní Evropy.

Avestus jedná s řadou potenciálních nájemců a potvrzení o budoucím pronájmu chce oznámit koncem letošního roku. Enterprise Park se nachází v blízkosti centra města a nabídne kvalitní občanskou vybavenost, včetně hlavní recepce v každé ze tří budov, devíti výtahů, vytápění, větrání a klimatizace. Na místě bude non-stop bezpečnostní servis, kamerové systémy CCTV a kontrolní systém pro vstup do budovy. Komplex bude zahrnovat také restauraci, zařízení pro děti, zdravotní centrum, maloobchodní služby a téměř 300 parkovacích míst. Budova je stavěna s cílem získat ekologickou certifikaci BREEAM.

“Projekt Enterprise Park jsme připravovali velmi pečlivě. Za sebou máme dvacetiletou zkušenost s developmentem v Polsku a rovněž zkušenosti s hlavními globálními korporacemi, které jsou aktivní v oblasti IT, BPO a SSC. Je to jediný administrativní komplex v okolí centra města, kde 40 procent bude ponecháno jako přírodní plochy. Navíc celá oblast Zabłoci má novou koncepci rozvoje, prochází značnou proměnou, která je charakterizována novými rezidenčními a kancelářskými projekty, muzei, novými dopravními cestami, spojeními a nadjezdy včetně rychlé tramvaje a nového autobusového nádraží, ” dodal Maciej Gołębiewski, ředitel pro leasing a marketing Avestus Real Estate pro Polsko.