Bankovní dům vypsal odměnu půl milionu korun za informace vedoucí k dopadení pachatele.

*

Jihočeští kriminalisté stále pátrají po pachateli loupežného přepadení bankovní pobočky Raiffeisenbank a.s. v Českých Budějovicích ze dne 10. 11. 2009. Opětovně žádají o pomoc širokou veřejnost. Pokud kdokoliv pozná muže na snímcích, ať kontaktuje Policii ČR na lince 158.

Muž ve věku 35 – 50 let vstoupil do pobočky banky pět minut před 11:00. Je 175 cm vysoké, silné postavy. V době loupežného přepadení měl na hlavě klobouk černé barvy a na očích brýle s čirým sklem a tmavými obroučkami. Na sobě měl světlou košili a delší černou bundu na boky s mohutným límcem, modré rifle a černé polobotky. Přes levé rameno nesl textilní sportovní tašku modré barvy. Mluvil česky bez přízvuku. Objekt pachatel opustil osm minut po 11:00, kdy odcházel pravděpodobně bez pokrývky hlavy a v ruce mohl nést tašku či igelitový pytel.

Kriminalisté šetřením zjistili, že muž opustil budovu banky a odešel směrem k Piaristické ulici a dále přes Piaristické náměstí. Zde zatím jeho stopy končí. Kriminalisté nevylučují ani skutečnost, že mohl dále pokračovat připraveným vozem. Jakákoliv informace k pohybu muže či k jeho totožnosti je pro kriminalisty přínosem a může vést k dopadení pachatele.