Barsys umíchá váš oblíbený koktejl, ovládá se mobilem

Robotický barman Barsys

Robotický barman Barsys Zdroj: Facebook Barsys

Robotický barman Barsys
Robotický barman Barsys
Robotický barman Barsys
Robotický barman Barsys
Barsys - Automated Cocktail Maker
6
Fotogalerie

V horkých dnech určitě přijde vhod osvěžení v podobě koktejlu. Zvolíte si na telefonu, na jaký máte chuť, a automatický barman vám ho namíchá. Myslíte, že jde o hudbu budoucnosti? Nikoli, pohybujeme se v současnosti a řeč je o přístroji Barsys.

Na lahodný koktejl, připravený přesně podle receptury, už nemusíte chodit do nejlepšího baru v okolí. Automatický barman Barsys vám ho připraví doma, na zahradě či u bazénu. Stačí si jen vybrat v aplikaci (pro Android a iOS), nač máte chuť.

Princip zařízení je ve své podstatě tak prostý, že se trochu divíme, proč něco takového nikoho nenapadlo dřív. Do přístroje nejprve nainstalujete láhve s nápoji.

Následně do tepelně izolovaných nádob vložíte další suroviny (led, ovoce, ...), které zde mohou vydržet při správné teplotě 15 až 18 hodin. V aplikaci poté zadáte, jaké ingredience má Barsys k dispozici. Program vyfiltruje seznam koktejlů, které si z daných surovin můžete nechat připravit.

Mobilní aplikace komunikuje s přístrojem přes Bluetooth a v současnosti obsahuje receptury více než dvou tisíc koktejlů. Nechybí ani možnost vytvořit si vlastní nápoj a pojmenovat ho třeba po sobě.

Automatický barman poté smíchá a namixuje jednotlivé ingredience ve zcela přesném poměru, což v praxi znamená, že koktejly budou mít vždy identické složení a chuť. Příprava většiny koktejlů trvá jen několik desítek sekund.

Video placeholde
Barsys - Automated Cocktail Maker • Živě.cz

Aplikace také sleduje vaši spotřebu, jakož i zbývající množství alkoholu, takže se včas dozvíte, kdy je čas koupit nové lahvinky. A hovoříme-li o ingrediencích, budete mít možnost kombinovat pět základních nápojů a tři další suroviny.

„Když jsem vytvořil tento výrobek, hodně jsem myslel na to, jak bych mohl povznést uživatelskou zkušenost,“ píše Akshet Tewari, zakladatel a generální ředitel společnosti Barsys. „Většina lidí si neuvědomuje, že při míchání koktejlů - stejně jako při pečení - je nesmírně důležité mít správné poměry surovin. Nyní si každý může udělat lahodné koktejly přímo u sebe doma. Navíc je to skutečně zábavné.“

K dispozici bude také varianta, určená pro nasazení v náročnějších provozech, jako jsou restaurace, bary, hotely a další podobná zařízení. V tomto případě však výrobce připouští, že automat sice nikdy nenahradí barmana, ale může ušetřit jeho čas, aby se mohl věnovat složitějším koktejlům nebo vymýšlet nové nápoje.

Podle oficiálních webových stránek se přístroj prodává v Indii, Velké Británii, Itálii a Švýcarsku. Ve Spojených státech se prodává za 1050 dolarů, tedy v přepočtu asi 23 200 Kč.

Článek vyšel na serveru VTM >>>