Batmobile Tumbler: kdyby si chtěl Batman zajet na golf…

Batmobile Tumbler

Batmobile Tumbler Zdroj: Autorevue

Jistý prodejce automobilů z Miami nabízí k prodeji golfový vozík. Ale není to jen obyčejný golfový vozík. Je to golfový vozík pro Batmana!

V USA se najdou zástupy nadšenců, kteří jsou pro své fiktivní idoly schopni čehokoli. A jsou ochotni za předměty své vášně často platit nehorázné peníze. Připomeňme jednu z mnoha replik seriálového KITTa nebo Sergia Goldvarga z Floridy, jenž za svůj život nashromáždil na 14 tisíc modelů Batmobilů, čili vozů filmového Batmana. Jde o modely a makety všech myslitelných druhů a měřítek, s replikou v životní velikosti Goldvarg dokonce jezdí občas nakupovat.

Batmobile TumblerBatmobile Tumbler | Autorevue

Prodejna Prestige Imports z Miami nyní nabízí vůz, jenž s žádným Batmobilem nic společného nemá, přesto se k odkazu slavného hrdiny hlásí. Jde o řádně přestavěný golfový vozík, přičemž podobnými stavbami (byť většinou nikoli tak výrazně přepracovanými) se to mimochodem v dané oblasti jen hemží, neboť jej tamní rentiéři běžně používají k cestám na kratší vzdálenosti. Při prvním pohledu na tuto kreaci zřejmě nebudete vědět, zda se smát, či zaplakat.

Batmobile TumblerBatmobile Tumbler | Autorevue

Tato výrazná a důkladná přestavba vyniká trochu jako klec výtahu po volném pádu nebo jako Lamborghini Reventon zmáčknuté mezi dva kamióny. Tento vozík má vzadu kola s dvoumontáží a uvnitř volant s emblémem Batmana na středu a prodejce si jej cení na celkem odvážných 49 950 dolarů. Pro efektní dálniční honičky zřejmě stvořen nebyl, ale Batman by v něm jistě mohl nepěkně překvapit Jokera při návštěvě jeho oblíbeného golfového klubu…

Batmobile TumblerBatmobile Tumbler | Autorevue

Článek vyšel na webu Autorevue.cz