Bauer na úvod sezony dvakrát bodoval

Lukáš Bauer

Lukáš Bauer Zdroj: ctk

Český běžec na lyžích Lukáš Bauer vstoupil do nové sezony světového poháru dvěma umístěními v první desítce o víkendu ve finském Kuusamu. Třídenní klání ovládli Norové Petter Northug a Marit Björgenová.

Bauer obsadil v závodu na 10 km volně desátou příčku, v neděli dojel devátý na trati 15 km klasicky. Kromě bodů získal i finanční odměnu 250 a 500 švýcarských franků (celkem 15 tisíc korun). „S umístěním jsem hodně spokojený. Po nemoci jsem nemohl trénovat až do konce naplno, takže je to slušný start,“ citovala ČTK Bauera.

V Kuusamu se dařilo i dalším českým reprezentantům, především pak Martinu Jakšovi, který by měl podle předsezonních prognóz prohánět i Bauera. Jakš dojel v sobotu na 15. místě, o den později skončil na 24. příčce.

Mezi ženami pokračuje ve výkonech z minulé sezony Norka Björgenová. Závodnice, která ovládla loňský ročník, zatím kraluje i v tom letošním. Björgenová zvítězila ve všech čtyřech dosavadních závodech, celkem vyhrála ve světovém poháru 48 závodů. „Je pro mě stále těžší vyhrávat, protože ostatní děvčata jsou stále silnější a silnější. Ale vždy se snažím předvést to nejlepší, co dokážu,“ uvedla Björgenová pro oficiální web světového poháru v běžeckém lyžování.