Berdych s Kvitovou si zahrají finále Hopmanova poháru

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych a Petra Kvitová jsou ve finále Hopmanova poháru. V Perthu oba porazili své dánské soupeře. Kvitová nejdříve zdolala světovou jedničku Carolinu Wozniackou, Berdych pak poměrně hladce přehrál Frederika Nielsena. Vzhledem k výsledkům dnešních dvou zápasů se již nehraje smíšená čtyřhra. V sobotním finále české hráče čeká francouzský pár Marion Bartoliová, Richard Gasquet. O zápase informuje agentura Mediafax.

Dánku Wozniackou zdolala Kvitová 7:6, 3:6 a 6:4. Češka začala dobře, když Wozniacké vzala hned první podání, pak byl ale průběh prvního setu vyrovnaný. Česká tenistka nevyužila za stavu 5:4 dva setboly, ovšem nakonec sadu získala v tajbrejku, přesně po hodině hry. Také úvod druhého setu vyšel lépe Kvitové, když vedla už 3:1. Ovšem pak se začalo dařit Dánce, která vyhrála pět her po sobě a druhou sadu získala poměrem 6:3.

Také třetí set se vyvíjel pro českou hráčku výborně a vedla už 3:0. A když už to vypadalo, že o náskok zase přijde, utekla za stavu 3:2 ze tří brejkbolů Dánky. Kvitová však už tentokrát svou šanci nepustila a rozhodující sadu vyhrála 6:4. Celý zápas trval 136 minut.

Jednadvacetiletá Kvitová měla z výhry nad světovou jedničkou velkou radost. „Byl to skvělý zápas od obou hráček, jsem strašně ráda, že jsem vyhrála, i když těsně. Byl to dobrý test na začátku sezony. Jsem ráda, že tady můžu hrát a jsem šťastná za bilanci 3:0. Můžeme postoupit do finále. Věřím, že Tomáš svůj zápas zvládne a podaří se nám to,“ řekla hned po zápase s Wozniackou Kvitová.

Berdych přešel přes Nielsena poměeně hladce

V druhém zápase nastoupil Tomáš Berdych proti Frederiku Nielsenovi. 236. tenistu světa zdolal během necelé hodiny 6:1, 6:3 a zajistil české dvojici postup do sobotního finále. Tam byli Češi naposledny v roce 1994 zásluhou Jany Novotné a Petra Kordy.

Sedmý tenista světového žebříčku soupeře jasně přehrál, vedl dokonce 6:1, 5:1. V závěru zápasu sice ztratil jedno podání, ale žádné výraznější drama nepřipustil. „Ve finále nás čeká těžký, ale pěkný zápas. Těším se na něj a věřím, že to s Petrou dáme dohromady a ještě jednou vyhrajeme,“ cituje Berdycha ČTK.