Běžkaře čeká noční závod v Jizerkách

Závodníky čeká trasa dlouhá patnáct kilometrů.

Druhý ročník nočního běžkařského závodu uspořádá 30. prosince Jizerská, o. p. s. Její ředitelka Milena Jelínková řekla agentuře Mediafax, že trasa na okruhu patnáct a půl kilometru bude stejná jako loni a hromadný start začne v 19 hodin.
„Start jsme připravili na stadionu v Bedřichově a celou trať označíme loučemi. O bezpečí závodníků se postarají členové Horské služby,“ upřesnila Jelínková. Dodala, že večerní lyžování stouplo v posledních letech na oblibě včetně běžkařských závodů se svítilnami čelovkami.

„Prezentace začne od 17 hodin. Po hromadném startu několika věkových kategorií mužů a žen odstartují v 19.10 také děti. První závodníky budeme očekávat v cíli po 20. hodině a vyhlášení výsledků připadne na 21 hodin. Muži poběží dva okruhy směrem na novou louku, Kristiánov, Bílé buky a Hřebínek,“ upřesnila ředitelka Milena Jelínková.

Loni se nočního závodu zúčastnila necelá stovka běžkařů. Zvítězil závodník Radek Šretr v čase 1 hodina 6 minut a 46,5 sekundy. První trojice mužů a žen dostane od pořadatelů a sponzorů finanční i věcné ceny. Závod letos podpořily čtyři firmy se sportovním sortimentem, obec Bedřichov a Liberecký kraj.