Billy Boy: marný boj o body

S neúspěchem se vrací florbalisté z turnaje Chance Czech Open. Nevyhráli ani jednou.

Tři prohry ve skupině neznamenaly konec nadějí. Zvláštní systém turnaje poslal florbalisty Billy Boy do skupiny naděje, ze které mohla vést cesta až do finále. Jenže klíčový duel proti Brnu Boleslavští nezvládli.

Chyby v obraně

„Na Czech Open bychom se chtěli dostat do čtvrtfinále, ze kterého se dá také postoupit,“ řekl po vydařené generálce trenér boleslavských florbalistů Jiří Stožický. V ní boleslavští florbalisté porazili švýcarský Grünenmatt v poměru 5:4. Útočník Petr Novotný se nechal slyšet, že pokud by se týmu podařilo přizpůsobit hru stylu, který předvádí silní evropští soupeři, mohli by Billy Boys vyhrávat. Jenže to ještě netušil, jaké trápení jeho i spoluhráče na turnaji čeká. V základní skupině nestačili boleslavští florbalisté na Curych, podlehli mu 2:4. Následovala porážka od Tatranu Střešovice, přestože Středočeši vedli již 4:2. Pražané dokázali manko smazat a rozhodující branku vstřelili dvě vteřiny před koncem utkání.

Naděje stále žila

Sebevědomí hráčů z města automobilů bylo po této prohře minimální. Týmu nevyšel ani třetí zápas v pořadí. Švédský Falun zvítězil 3:1. Výsledkem nemohlo být nic jiného než poslední místo ve skupině pro Boleslav.
Čtvrtá pozice v základní skupině neznamenala konec. V případě, že by se svěřenci trenéra Jiřího Stožického probojovali ve skupině naděje přes Brno, šli by do dalších bojů. Špatné výkony florbalistů týmu Billy Boy ale pokračovaly. Situaci nejlépe vystihuje nula vstřelených branek a brněnská výhra 4:0.
O příčinách neúspěchu má Stožický jasno. „Nezvládli jsme závěry zápasů, nechávali jsme se zbytečně vylučovat. Zápasy jsme hráli vyrovnané, ale vlastní nedisciplinovaností jsme je prohráli. Mezi tak kvalitními týmy si takové chyby nemůžeme dovolit,“ vysvětluje Stožický.
Nenechali se hráči unést povedenou generálkou proti švýcarskému Grünenmattu? „Myslím si, že ne. Až ve druhé půli jsme začali více běhat a začalo nám to jít. Nebyl to zápas, kterým bychom se nechali uspokojit,“ vyvrací myšlenku Stožický.

Bylo to varování

„Na turnaji jsme si uvědomili, že ještě nejsme tak dobří, jak si někteří hráči myslí,“ připouští sebevědomí některých hráčů Stožický. Mužstvo má před extraligovou sezonou ještě dost času zapracovat na nedostatcích, které jsou především v hlavách hráčů. „Čeká nás herní soustředění, máme čas všechno vyladit. Bylo to varování před ligou,“ dodává kouč Stožický.