Bitka o zrcadla nehrozí, mají jich dost

Jaké je zákulisí kabiny extraligových hokejistů budějovického HC Mountfield? Útočník Milan Gulaš popisoval hráče tak, jak je zná málokdo.

Nejvíc sezon v kariéře odehrál František Ptáček. Nejdelší zahraniční angažmá má za sebou Michal Mikeska. Jediným cizincem v týmu je Slovák René Vydarený a nejmladším hráčem, který figuruje na soupisce hokejového extraligového týmu HC Mountfield, není nikdo jiný než osmnáctiletý Bohumil Jank.
Tohle všechno si každý fanoušek snadno zjistí. Ale kdo je největší nervák, kdo chodí na tréninky pozdě a komu nejvíc chutná, to ví jen málokdo.
Útočník Milan Gulaš už je v týmu pátou sezonu a své spoluhráče dobře zná. „Jen opozdilce jsem nenašel. Za pozdní příchody jsou tučné pokuty, a na to si dá každý pozor,“ usmívá se hokejový reprezentant. Další vlastnosti svých spoluhráčů ale určil hravě.

1 Největší tvrďák

Tohle je pro mě jasná volba. Největším tvrďákem je mladý Bohouš Jank. I v tréninku je schopný všechny kolem sebe řezat, jako kdyby to bylo při mistrovském zápase. S nikým se nemazlí. Nemá konkurenci.

2 Srandista

Srandistů je v týmu víc. Všichni si ze sebe děláme navzájem legraci. V pomyslném žebříčku těch největších vtipálků bych úplně nahoru posunul Jirku Šimánka. Nesmí chybět u žádné legrace a je to hlavní strůjce všech srandiček. I když se přiznám, že teď mě zrovna žádný vtip z poslední doby nenapadá.

3 Nervák

Mohl bych říci více jmen kabiny. Nejvíc ze všech se ale rozčiluje Lukáš Květoň. Když má svůj den, stačí ho jen trochu popíchnout, říct mu nějaké slovíčko, které normálně každý vezme, a už je oheň na střeše. V tomhle prostě vede on.

4 Uplakánek

Na ledě to není nikdo. Nikdo nechodí a nebrečí, že by mu ublížil tenhle nebo támhleten. Mimo led je ale tím, kdo si pořád na něco stěžuje, Mikeš (poznámka redakce: Michal Mikeska). Pořád musí něco řešit. Začíná to mizerným ledem a končí špatným časem čehokoliv. Stále má ke všemu nějaké připomínky. (Usmívá se)

5 Gambler

Použiju stejné jméno. Je to zase Michal Mikeska. Ale abych to upřesnil, nemyslím to tak, že by vysedával u automatů. Má však rád hrací srandičky v šatně. Ať hrajeme karty, na ledě tyčky nebo pak i nožičky, nemůže u ničeho chybět. Okamžitě na něm vidíte, jak ožije, když má možnost si s někým o něco zahrát. Hodně vyhrává, asi proto ho to tolik baví.

6 Závodník

Rychlá auta. Nechtěl jsem se do tohoto přehledu nominovat, ale tady to budu muset udělat. Největšími závodníky budeme spolu s Lukášem Květoněm. Hodně řešíme auta a všechno ostatní kolem. Pořád na nějaké koukáme a bavíme se o nich. Navíc oba rychlá auta vlastníme.

7 Jedlík

David Kuchejda. Teď mě napadla třeba naše poslední společná akce. On prostě spořádá, na co přijde. Přinesli nám kuřecí křidýlka, a když jsme skončili, zůstaly tam po něm kosti snad od čtyřiceti křidýlek. Myslím si, že ho v tomhle jen těžko někdo překoná.

8 Opozdilec

Za pozdní příchody máme velké pokuty. Nemůžu nikoho jmenovat, protože si každý dává pozor a dodržuje pravidla, která máme nastavená.

9 Inteligent

Hned mě napadl Franta Ptáček. To je chodící encyklopedie. Co člověk zrovna neví, to mu řekne. I na zápasy jezdí vždycky s knížkou.

10 Model

V šatně jsme modelové všichni. Máme tam hodně zrcadel, protože kdyby tam bylo jen jedno, asi by se o něj strhla po tréninku rvačka. Vždycky kolem něj nastoupí šest nebo sedm lidí, hned jak vylezeme ze sprchy. Ale tím největším z nás je masér Pavel Vlašic.