Boj o záchranu se přiostřuje

Fotbal, ilustrační foto

Fotbal, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Fotbalistům Příbrami se pod novým trenérem Františkem Strakou daří. Od té doby, co přišel k týmu, ještě neprohráli a podařilo se jim nejen opustit sestupové pozice, ale dokonce si vypracovali menší bodový náskok. Klíčové bylo vítězství v posledním ligovém kole na hřišti posledních Českých Budějovic.

O vítězství Příbrami 1:0 rozhodla kontroverzní penalta. Trenér Straka se k jejímu nařízení nechtěl příliš vyjadřovat. „Těžko k tomu něco říct, z našeho pohledu je to těžké, byla tam spousta hráčů a souboje. Penaltu jsme proměnili, utkání jsme vydřeli a vybojovali tři body,“ citovala kouče Straku ČTK.

Jeho protějšek na lavičce Českých Budějovic Pavol Švantner k penaltě poznamenal: „Neviděl jsem tam žádné přímé ohrožení branky, penalta byla velmi přísná,“ uvedl. Do konce soutěže zbývá osm zápasů a České Budějovice jsou na posledním místě. „My se budeme o tu šanci rvát dál,“ dodal Švantner.

Poborský: Chtěli ovlivnit hráče

Podle bývalého reprezentanta Karla Poborského, který působí jako předseda představenstva českobudějovického klubu, však bylo utkání řízeno tendenčně. Kromě nařízené penalty rozhodčí Drahoslav Drábek chyboval i při udělení červené karty domácímu hráči Jakubovi Řezníčkovi. „Měl to být naprosto vyrovnaný zápas. Ale od první do poslední minuty to rozhodčí vzal do své režie. Pokud takhle chceme prezentovat fotbal, tak napišme rovnou do novin výsledek a nekažme si víkendy,“ prohlásil Poborský, jenž v neděli ještě zostřil atmosféru prohlášením, že před utkáním došlo k pokusu ovlivnit domácí hráče, aby zápas vypustili.

Bývalý reprezentant uvedl, že si je stoprocentně jistý, kdo za tím stál, ale protože nemá důkaz, vyřeší to sám a nehodlá to vyšetřovat pomocí Fotbalové asociace. Zároveň ale Poborský, jenž během aktivní kariéry oblékl například dres Manchesteru United, Benfiky Lisabon či Lazia Řím, uvedl, že zvažuje odchod z fotbalu. „Tohle nemám zapotřebí. Tím, že jsem ve výkonném výboru FAČR, se na tom svým způsobem podílím. A tohle pak devalvuje to, co jeme ve fotbale dokázal. Proto zvažuju, jestli má moje jméno v českém fotbale zůstat,“ prohlásil včera Poborský. ˃map