Bollywoodské stars pronikají do žebříčků nejbohatších herců

Bollywoodská hvězda Shahrukh Khan

Bollywoodská hvězda Shahrukh Khan Zdroj: Profimedia.cz

Bollywoodští herci začínají šlapat na paty svým americkým protějškům, přinejmenším alespoň pokud jde o výdělky. Největší hvězdy mekky asijského filmu si tak žijí mnohdy lépe než tváře notoricky známé z evropského a amerického stříbrného plátna. V posledním žebříčku bohatství světových herců totiž bollywoodská megastar obsadila hned druhou příčku. Svědčí o tom poslední data výzkumné organizace Wealth-X.

Toma Cruise nebo Johnyho Deppa dokázal ve světové top ten bohatství porazit indický herec Shahrukh Khan. Ve filmových kuloárech se šušká, že zaručeným receptem, jak namíchat hollywoodský blockbuster, je obsadit do hlavní role tohoto ani ne padesátiletého herce.

Wealth-X odhaduje Khanův majetek na 600 milionů dolarů, což jej pasuje na druhého nejbohatšího herce světa. Za své bohatství vděčí hlavním rolím ve více než padesátce bollywoodských trháků.

Nejbohatším hercem světa však zůstává Američan. Je jím komik Jerry Seinfeld, jehož jmění je odhadováno na 820 milionů dolarů. Jeho stejnojmenný sitcom je nejziskovějším televizním projektem tohoto formátu všech dob a experti odhadují hodnotu značky Seinfeld na tři miliardy dolarů.

Celkový majetek deseti nejbohatších herců světa činí bezmála pět miliard dolarů a stále jej ovládají umělci ze Spojených států, v top ten jich figuruje devět.

TOP 10 nejbohatších herců Hollywoodu a Bollywoodu:
1. Jerry Seinfeld 820 mil. USD
2. Shah Rukh Khan 600 mil. USD
3. Tom Cruise 480 mil. USD
4. Tyler Perry 450 mil. USD
5. Johnny Depp 450 mil. USD
6. Jack Nicholson 400 mil. USD
7. Tom Hanks 390 mil. USD
8. Bill Cosby 380 mil. USD
9. Clint Eastwood 370 mil. USD
10. Adam Sandler 340 mil. USD

Zdroj Wealth-X