Bowie, jak ho neznáme. Podívejte se na jeho obrazy

David Bowie je stále populární i po své smrti.

David Bowie je stále populární i po své smrti. Zdroj: Reuters

Obrazy Davida Bowieho
Obrazy Davida Bowieho
Obrazy Davida Bowieho
Obrazy Davida Bowieho
Obrazy Davida Bowieho
20
Fotogalerie

David Bowie patří mezi nejvíce inpirativní umělce minulého století. Nebyl ale jen zpěvákem, ale i hercem a malířem.

David Bowie zemřel přesně před rokem krátce po dovršení 69 let. Svět si ho pamatuje jako fenomenálního zpěváka, který se nebál téměř jakéhokoliv hudebního experimentu. Jeho alba byla laděná do různých žánrů – například rocku, popu, techna, jazzu nebo téměř neznámý krautrocku, který byl inspirovaný německou alternativní scénou. Každé jeho album bylo naprosto odlišné od toho předchozího. Ještě před rokem vydal velmi dobře hodnocené album Blackstar, ke kterému natočil i několik extravagantních videoklipů.

Bowie ale nebyl jen zpěvák. Na kontě má i několik filmů. V sedmdesátých letech hrál hlavní role v experimentálních filmech Veselé vánoce, pane Lawrenci z prostředí japonského zajateckého tábora nebo Muž, který spadl na zem. Později dostával menší, ale o to výraznější role. Zmínit je třeba například role Piláta Pontského v Scorseseho Poslední pokušení Krista nebo vynálezce Nikolu Teslu v Dokonalém triku režiséra Christophera Nolana.

Kromě toho Bowie zkoušel i malovat. Podívejte se na jeho díla, která obsahují i portrét Jamese Osterberga, který je znám spíše jako Iggy Pop.