Brutální Rockzilla V10 4x4 je Ariel Atom do drsného terénu

Rockzilla V10 4x4

Rockzilla V10 4x4 Zdroj: Autorevue

Kombinace spousty volného času a šikovných ručiček není vždy zárukou kvalitní práce. Stačí se podívat třeba na typický český tuning. Nicméně brutální teréňák s desetiválcem je v pořádku. A navíc si ho teď můžete koupit.

Ta věc, kterou vidíte na fotce, má v technickém průkazu napsáno Ford Excursion z roku 2000. Ano, tahle šílenost má registrační značku, technickou a může na silnici (aspoň tedy na tu americkou). A ještě ke všemu je teď na prodej za poměrně sympatických 72 000 dolarů (1 450 000 korun). Koukněte na inzerát na ebay

Zajímalo by nás, kolik toho z Fordu Excursion skutečně na autě zůstalo, protože tohle je jen rám, kola a velký motor s převodovkou. Je to vlastně takový Ariel Atom do toho nejdrsnějšího terénu. Rockzilla je tedy opravdu příznačné označení, zvláště když ji pohání desetiválec Ford 6,8 l.

Jednotka měla v sériovém stavu výkon 231 kW (314 k) a točivý moment 576 Nm, což bude na terénní hračku určitě stačit. Snadnému ovládání pomůže automatická převodovka a elektronicky ovládaná rozvodovka. Prodávající informuje, že s Rockzillou můžete dojet k jakémukoli dealerovi Fordu a nechat si ji servisovat.

Anebo si můžete nechat postavit další. Tvůrce používá právě základ z Fordu Excursion, neboť jich je prý dost a snadno se s nimi pracuje. Můžete mít i diesel, pokud by vás trápila spotřeba. Nicméně Rockzilla si prý vezme jenom 26 litrů na 100 km při konstantní rychlosti 120 km/h.

Tak nás napadá, že utratit jeden a půl milionu za nějaké naftové SUV může jenom jedinec bez fantazie. Rockzilla V10 4×4 je skvělá přiležitost, jak ukázat světu, že vás otázka globálního oteplování, změn klimatu či jak se tomu dnes módně říká, vůbec netrápí.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz