Bývalou učitelku stíhají policisté za vraždu

Kriminalisté obvinili z vraždy spáchané ve spolupachatelství čtyřiašedesátiletou ženu z Přerova.

Případ dvojnásobné vraždy, která loni v listopadu otřásla Přerovem, má nečekané pokračování. Policisté včera obvinili z podílu na vraždě čtyřiašedesátiletou ženu. Policisté už vloni vzali do vazby její syna, který měl podle zjištění kriminalistů zavraždit svého otce a jeho novou manželku. A právě jeho matka se měla na vraždě svého bývalého muže a jeho novomanželky podílet.

„Šestačtyřicetiletou ženu kriminalisté obvinili na základě provedených expertíz a vyhodnocených stop. Ženě hrozí až patnácti let vězení,“ uvedla mluvčí policistů Jitka Dolejšová.

To nejpodstatnější ale policisté ani po pěti měsících intenzivního hledání nemají – těla obětí. Kriminalisté, kteří na případu pracují, jsou přesvědčeni, že manželé nemohou být mezi živými a nešlo tedy jen o jejich zmizení. „U jejich rodinného domu v ulici U Žebračky v Přerově, kde k vraždě došlo, i v kufru jejich auta bylo tolik krve, že je nemožné, aby se později ozvali třeba z Ameriky,“ řekl kriminalista obeznámený s případem.

Obviněná čtyřiašedesátiletá žena už vloni v listopadu Sedmičce řekla, že ona ani její syn nemají se záhadným zmizením manželů nic společného. Připustila sice, že její syn měl s otcem dlouhodobé neshody kvůli společnému bydlení, ale zároveň potvrzovala, že v době, kdy měl manželský pár zmizet, byl u ní doma. Když syn skončil ve vazbě, řekla obviněná žena Sedmičce: „Nemá se čeho bát, je nevinný. Určitě se brzy dostane domů.“ V té době ještě netušila, že 23. března kriminalisté obviní i ji.
Žena je v Přerově známou osobou – v minulosti pracovala jako učitelka a do současné doby vedla v křesťanské organizaci besedy o výtvarném umění.