Cábelíky prověří doma „Viktorka“ Plzeň

První zápas jarní části České fotbalové ligy na domácím hřišti odehrají v neděli fotbalisté Králova Dvora proti Plzni.

Vstup do sezony „Cábelíkům“ nevyšel. Přestože v Mladé Boleslavi odehráli vyrovnanou partii, prohráli 1:2. V neděli hrají s „béčkem“ plzeňské Viktorie, která má momentálně v tabulce o dva body více než Králodvorští. Trenér Miloslav Kučera věří, že technický stav hrací plochy dovolí na domácí půdě hrát a že královédvorští fotbalisté Plzeň porazí.

Čaba zůstává v brance

Do branky se stejně jako v Mladé Boleslavi postaví „zimní“ posila týmu, osmadvacetiletý Ladislav Čaba. Před sebou v obraně bude mít stejně jako v prvním zápase Šilhavého, Bureše a Samka.
Do zálohy se postaví hráč z králodvorského „béčka“, pě- tadvacetiletý Tomáš Frydrych zvaný „Frýda“, který si svým výkonem v Mladé Boleslavi vybojoval důvěru trenéra Kučery i do dalších zápasů.

Sabou se vyfauloval

Naopak opora týmu, šestatřicetiletý exligista a střelec poslední branky zápasu v Mladé Boleslavi Jiří Sabou, bude utkání sledovat z lavičky.
„V záloze nám bude chybět Jirka Sabou, který dostal stopku za čtyři žluté karty. Kdo ho nahradí, o tom rozhodneme až v týdnu při tréninku,“ předeslal Kučera nutné změny v sestavě. Frydrych hrál v Boleslavi dobře. „Místo v sestavě má jisté a má velkou šanci svůj post v sestavě obhájit. Jakožto hráč králodvorského béčka k tomu určitě přivítá podporu fanoušků,“ dodal Kučera.
V základní sestavě „Cábelíků“ nastoupí v neděli podle všeho do zálohy pětatřicetiletý Jan Kyklhorn a sedmadvacetiletý Milan Petr. V útoku by měli hrát devětadvacetiletý Roman Fulín a sedmadvacetiletý Ondřej Tlustý.
„Prvních třicet minut jsme s Mladou Boleslaví, mimochodem značně posilněnou hráči z jejich A mužstva, hráli vyrovnanou hru. Rozhodl bohužel smolný gól do šatny. Nebýt něho, věřím, že bychom minimálně bod uhráli. V neděli na domácím hřišti chceme určitě vyhrát,“ zhodnotil poslední utkání brankář „Cábelíků“ Ladislav Čaba.

Cílem jsou tři body

S formou mužstva je spokojen i trenér. „Nedá se říct, že by mne v přípravných zápasech i při prvním mistráku jarní části ligy někdo z hráčů vysloveně zklamal. V Boleslavi jsme nehráli špatně, ale soupeř dal bohužel o branku víc. A to se počítá. Teď budeme hrát doma a naším cílem jsou jednoznačně tři body,“ řekl Kučera.
Aktuální ročník České fotbalové ligy je letos mimořádně vyrovnaný. „Cábelíci“ jsou momentálně jedenáctí, ale na třetí Hlavici jim schází jen šest bodů. Pouhých pět bodů je však dělí také od předposledního místa soutěže, které zaujímá béčko žižkovské Viktorie.