Část zastupitelů chystá trestní oznámení na Korytáře

Situace na liberecké politické scéně se přiostřuje.

Po čtvrtečním zasedání libereckého zastupitelstva budou padat trestní oznámení. Na primátora Jana Korytáře je připravuje liberecká Občanská demokratická strana, ČSSD, komunisté, Věci veřejné a připojit se chce i sdružení Liberec občanům.
„Jednání Jana Korytáře při řízení včerejšího zastupitelstva bylo popřením základních demokratických principů, na základě kterých celý systém zastupitelské demokracie v České republice funguje. Porušil jednací řád i zákon o obcích,“ říká Jiří Kittner. Důvodem, proč podle nich Korytář porušil zákon, je to, že zastavil projednávání bodu o svém odvolání s poukazem na nedostatky předloženého návrhu. Odročil ho na příští zastupitelstvo a nepřipustil další diskusi.
Korytář ale tvrdí, že nic neporušil. „Mohli počkat na ukončení k diskuse bodu o přísedících libereckého soudu a pak bod o odvolání navrhnout,“ řekl Korytář. Ten se také v pátek nechal slyšet, že je ochoten rezignovat.
„Pokud by to stálo v cestě vytvoření nové koalice, které se může účastnit i Změna pro Liberec, z funkce primátora odstoupím,“ uvedl na páteční schůzce s novináři Korytář.