Čekají na závěr. Až pak udeří

Ničit soupeřky v posledních minutách. To je nová taktika karlovarských basketbalistek.

Do konce zápasu zbývá posledních pár minut a karlovarské basketbalistky stále prohrávají. Na soupeřky se jim nedaří dotáhnout ve skóre vlastně celý zápas. Vypadá to, že na výhru může Lokomotiva zapomenout.
Jenže k míči se dostává Lenka Větrovcová, která sérií několika bodů převrací zápas naruby. Soupeř nemůže věřit svým očím, jako opařený už s porážkou nic neudělá.
„Jsme sehrané, týmový duch je zvlášť doma už celkem dost znát. Tady jsme silné,“ říká pak Lenka Větrovcová.
Na její tým takhle narazily postupně Hradec Králové a Strakonice. Východočešky porazila Lokomotiva doma 58:56, Jihočešky na jejich palubovce 60:58. Tedy rozdílem jednoho koše.
„Máme víc štěstí než rozumu. Celý zápas nehrajeme disciplinovaně, nedohráváme akce, jak máme, pokulháváme za soupeřem ve všech činnostech. Pětatřicet minut jsme ve všem druzí, a pak rozhodneme zápas v posledních třech minutách,“ kroutil hlavou karlovarský kouč Tomáš Veselý po zápase s Hradcem Králové.
Ve Strakonicích pak jeho protějšek na lavičce Eduard Gaisler ještě dlouho po skončení duelu skrýval hlavu v dlaních. Tak s ním koncovka zápasu zacloumala. „S námi taky. Snad holky příště zaberou od úplného začátku a ušetří trenérům, vedení a nakonec i fanouškům zdraví,“ usmívá se karlovarský manažer Roman Maleček.
Pokud i příště dopadne zápas stejně jako se Strakonicemi a Hradcem Králové, zlobit se také určitě nebude. Vždyť jeho tým ve skupině A2 ještě neprohrál a na prvním místě má suverénní náskok.