Černý: Jedeme na vítězné vlně

Jméno hradeckého fotbalisty Pavla Černého je spojováno se současnými úspěchy hradeckých fotbalistů. Prožívá úspěšnou sezonu.

Zakladni_redakcni_texřed zahájením letošní sezony by si na jeho tým FC Hradec Králové vsadil jen málokdo. Devět kol před koncem soutěže jsou ale hradečtí fotbalisté jedním ze tří nejvážnějších adeptů na postup do nejvyšší soutěže. A Pavel Černý je s deseti vstřelenými brankami jeho nejlepším střelcem.
„Jsem rád, že mi to tam padá. Před sezonou jsem plánoval kolem deseti gólů, tak už mám splněno. Nebudu se ale zlobit, když jich bude ještě víc,“ usmívá se pětadvacetiletý hráč. Po loňské nevydařené sezoně nevycházejí hradečtí fotbaloví příznivci z údivu. Jak to, že se jejich týmu letos tak daří? „Sami jsme překvapeni. Kdyby mi něco podobného někdo řekl před sezonou, nevěřil bych mu,“ přiznává Pavel Černý. Sám si příčiny současného výkonnostního vzestupu vysvětluje jednoduše: „Přišel kvalitní trenér a kádr mužstva je stabilizovaný už delší dobu. V kabině vládne pohoda a na hře je to vidět. Teď už věřím, že se o vítězi druhé ligy bude rozhodovat mezi námi, Zlínem a Ústím nad Labem.“
Atraktivní fotbal, který Hrdečtí předvádí, diváky opravdu láká. V součtu návštěvnosti doma i venku jsou Východočeši na čele druholigové statistiky.
„To je samozřejmě výborné, přesto si ale myslím, že na domácí zápasy by jich tak čtyři tisícovky přijít mohly. Vždyť jsme v této sezoně na vlastním trávníku ještě neztratili ani bod,“ uvažuje fotbalista, který v minulé sezoně při hostování v Jablonci nakoukl i do nejvyšší soutěže. „Podařilo se mi vstřelit jeden gól a vůbec bych se nezlobil, kdybych si prvoligovou bilanci vylepšil právě v hradeckém dresu,“ uzavírá Černý.