Česká pošta zřídila centrální depo pro Středočeský kraj

Česká pošta ve snaze zvýšit svoji konkurenceschopnost zřídila nové centrální depo v Říčanech. Pošta si za tímto účelem pronajala prostory o rozloze téměř 1 700 metrů čtverečních v průmyslovém parku Green Square Říčany. Depo slouží k třídění zásilek a jedná se o první depo České pošty v České republice. Společnost se tak snaží zefektivnit své procesy, aby lépe obstála v konkurenci firem zabývajících se doručovatelskými službami. Výběr prostor zprostředkovala poradenská firma Cushman & Wakefield.

„Česká pošta požadovala prostory v Říčanech, kde měla svůj sklad už dříve. Původní prostory však neumožňovaly potřebnou expanzi. Prostory v parku Green Square Říčany byly přizpůsobeny na míru, především co se týká zvýšeného počtu výdejních ramp. Pošta si jednotku pronajala na deset let, čímž si zajistila velmi výhodné podmínky,“ říká Jaroslav Kaizr z průmyslového týmu C&W, který na transakci pracoval.

Celková průmyslová plocha činí přes 1 200 metrů čtverečních, administrativní prostory a sociální zázemí tvoří dalších více jak 400 metrů. V rámci jednotky je umístěn i doručovatelský sál, třídící linka, šatny pro doručovatele atd.