Český systém ReDat pronikl do Jižní Ameriky

Pardubická společnost RETIA sklízí další úspěchy na světovém trhu se svým záznamovým systémem ReDat. Po etablování na evropském a jihoasijském trhu přišla na řadu Jižní Amerika. „Dlouhodobě se snažíme rozvíjet naše zahraniční partnerství a získávat nové trhy. Jižní Amerika, konkrétně Chile, je pro nás z tohoto důvodu velkou výzvou,“ říká člen představenstva RETIA Jiří Kristek.

Firmě se prostřednictvím nového partnera e-Business Distribution ze Santiaga de Chile podařilo letos realizovat několik rozsáhlých zakázek. Mezi významné patří například instalace v pojišťovně BCI Seguros nebo Ministerstvo spravedlnosti Chile. „Začátkem roku jsme přebudovali náš obchodní tým a zahraniční akvizice jsme stanovili jako jednu z priorit. Nyní vidíme, že to bylo správné rozhodnutí. Rozvíjející se trhy pro nás představují významný potenciál z několika důvodů. I když jsme na technologické špičce, dokážeme i významně konkurovat cenou,“ líčí Kristek.

„Samozřejmostí je i to, že produkty jsou kompatibilní s technologiemi světových hráčů. Snadná implementace, možnost propojení, ale zejména rozsah úprav pro potřeby konkrétního zákazníka jsou našimi výhodami,“ dodává Kristek. RETIA namísto unifikovaných řešení se snaží o maximální personifikaci instalace podle potřeb zákazníka. Pardubická RETIA přitom patří k lídrům tuzemského trhu se záznamovými systémy. Vývojáři se v divizi ReDat dlouhodobě věnují záznamu a analýze hlasu a jejímu využití u komerčních subjektů. ReDat představuje komplexní řešení nahrávání hovorů a řízení kvality obsluhy zákazníků. Pomáhá zdokonalovat schopnosti agentů a dispečerů. Snižuje náklady na jejich školení, tím zefektivňuje provoz a pomáhá zlepšovat služby pro zákazníky.

Společnost RETIA je předním českým producentem speciální elektroniky. Zabývá se jejím vývojem a má tři základní výrobní programy. Systém ReDat je komplexní řešení záznamu hlasu, dat zobrazovaných na počítačových monitorech a dodávky systémů s vysokou přidanou hodnotou (quality management, speech processing…). Při vývoji systému ReDat spolupracuje s významnými výrobci telekomunikační techniky, jako jsou například Alcatel-Lucent, Avaya, Siemens, Genesys, TTC Telekomunikace, Cisco, Orange Business Services. Druhým výrobním programem je vývoj radarových systémů a elektroniky zbraňových systémů, včetně jejich modernizace pro armády různých států. Novým a perspektivním oborem jsou lokalizační systémy využívající technologie UWB. Jedná se o mikrovlnné širokopásmové systémy.