Česlík dále pokračuje v klubu

Petr Česlík skončil u mužů HC Orlová. V klubu ale zůstává. Povede děti.

Hokejový trenér Petr Česlík se v loňské sezoně snažil dovést svůj celek do první ligy. Stopku mu ale vystavilo finále ligy druhé. Celý orlovský hokej byl proto nažhaven na sezonu letošní, kdy všichni věřili, že se postup už povede. Jenže po novém roce, kdy už se tým začínal připravovat na play- off, začaly výkony Orlové pořádně skřípat a tak se klubové vedení rozhodlo jednat. Dosavadního trenéra Česlíka odvolalo a na lavičku postavilo Josefa Ziembu. „Že je pode mnou židle hodně nahnutá, jsem začal tušit během zápasu ve Frýdku Místku, kdy fanoušci skandovali mé jméno,“ pověděl Česlík.

Velký tlak a smůla

Oproti loňské sezoně tým dostával hodně branek a kvalita hry šla dolů. „Přes měsíc jsme hráli bez naší elitní formace,“ řekl Česlík. Ten věřil, že do play-off Orlová nastoupí v naprosto jiném světle. „Nezlomí se to ze dne na den, proto jsem to neřešil. Věřil jsem, že se nám to vrátí v play-off,“ míní Česlík. A dále o krizi Orlové, jak toto období mnoho fanoušků nazývalo, míní. „Nemyslím si, že nám to nešlo. Nebyli jsme kompletní a já jsem v této fázi netlačil na pilu. V podstatě jsme měli zajištěnu čtvrtou příčku pro play- off a hráče jsem po fyzické i psychické stránce na tuto část sezony připravoval,“ říká Česlík na svou obhajobu. Co se však oproti loňsku hodně změnilo, byl obrovský tlak, který byl vytvářen nejen na trenéra, ale na celý tým. „Do utkání jsme začali nastupovat v roli favorita. Soupeř se postavil na svou modrou a bránil v pěti lidech. Pro naše hráče to bylo něco nového,“ ukazuje Česlík na důležitý faktor.

Bezproblémový konec

Česlík strávil v Orlové skoro tři roky, díky kterým šel místní hokej ohromně nahoru. „Studuji nejvyšší trenérskou licenci, v Orlové jsem nasbíral obrovské zkušenosti, které se mi určitě budou do budoucna hodit,“ sdělil Česlík A díky dobrým vztahům s vedením byl Česlíkův konec na lavičce bezproblémový. „Před sezonou jsme byli domluveni, že pokud by se něco takového stane, tak mě určitě nevyhodí na dlažbu. Zůstávám do konce března v klubu pod smlouvou u dětí a po sezoně se uvidí, co dál,“ prozradil Česlík. Výkony bývalých svěřenců bude ale i nadále sledovat. „Věřím ve finále. Pokud se to povede, tak i mě bude těšit, že jsem na tom měl malou zásluhu,“ pravil Česlík. Česlík se kromě orlovské mládeže bude věnovat také své firmě na výrobu dresů a hokejové škole, kterou už pátým rokem vede. Svou budoucnost ale vidí jasně. „Trénování je prioritou,“ uzavírá Česlík.