Chceme být dobrým sousedem

Posláním občanského sdružení PROSTOR PRO je vytvářet a nabízet prostor pro sociální a volnočasové aktivity zaměřené především na děti a mládež

Rád bych reagoval na dopis čtenářky paní Menclové (v Sedmičce číslo 5), kde si stěžuje, že lidem v Čajkovského ulici chybí klid. Jedním z viníků má být i centrum Klídek.

Naše občanské sdružení PROSTOR PRO od roku 2000 pomáhá dětem a mladým lidem. Zastřešujeme 15 programů v oblasti sociálních, preventivních a návazných služeb a akcí pro veřejnost. Našim posláním je vytvářet a nabízet prostor pro sociální a volnočasové aktivity zaměřené především na děti a mládež. Pomáháme především dětem a mladým lidem v obtížných životních situacích. Sídlíme v Malšovicích v dřevěné budově naproti Centru mladých.Zastřešujeme hlavně nízkoprahová zařízení pro děti a mládež KLÍDEK, Mateřský klub POHODA, Poradenské a vzdělávací centrum SALIX a Probační a resocializační programy.

Co jsou nízkoprahová zařízení KLÍDEK a pro koho jsou? NZDM Klídek – Dětský klub a NZDM Klídek – Klub pro mládež jsou jedny z programů naší neziskové organizace PROSTOR PRO. V Dětském klubu a v Klubu pro mládež poskytujeme dětem a mladým lidem ve všední dny pomoc a podporu v obtížných životních situacích prostřednictvím sociálních služeb.

Víte, že nám budova nepatří? Budovu vlastní město Hradec Králové. my v ní máme pronajaté jen některé místnosti.

Víte, že v budově nejsme sami? Spolu s námi mají prostory v budově v pronájmu také třeba Klub sportovních potápěčů, 1. oddíl Junáka HK – Malšovice, hudební duo Williama Hampla a donedávna se zde měly zkušebny také tři rockové kapely.

Slyšíte hudbu? Naše organizace pořádá ročně cca 10 malých koncertů, které končí ve 22 hod. a 2 multižánrové festivaly KLÍDEK FEST. Smyslem je poskytovat prostor pro nekomerční kulturní aktivity a přiblížit činnost klubů veřejnosti. Kapely, které v pozdních hodinách v budově hrály, již pronajaté prostory opustily. Hudební duo pana Hampla zde však stále působí a hraje.

Vidíte a slyšíte za budovou další děti? Každé úterý má v budově schůzku ve své klubovně 1. oddíl Junáka HK - Malšovice. Pro svoji smysluplnou činnost využívají klubovnu, společné prostory v budově a travnaté prostory za ní. Naše organizace tyto veřejné travnaté prostory za budovou nevyužívá.

Pevně doufáme, že jsme zde vysvětlili některé otázky. V případě jakýkoliv problémů, stížností a nejasností se obraťte prosím přímo na nás. Rádi pomůžeme. Chceme být dobrým sousedem!