Chrtí ferrari se dvakrát blýsklo

Greyhound je česky chrt, extra rychlý pes. Ferrari je svižné auto, jež v týmu psího jména uspělo.

Nová stáj Greyhound Star Moto Racing Team zaznamenala dva úspěchy během jediného víkendu. Polský závodník Max Stanco byl v Mostě ve Sprintu Divize 4 MMČR a středoevropského šampionátu FIA třetí absolutně. Zároveň ovládl závod Ferrari Super Challenge.
Podobné šance měla stáj i v tříhodinovce Divize 4. Posádka Dan Želinský, Max Stanco vybojovala s Ferrari 430 Scuderia GT3 v kvalifikaci čtvrté místo, když další silné Ferrari 430 týmu Menx skončilo za ní se ztrátou více než vteřiny. Závod skvěle rozjel Dan Želinský, ovšem jízda na čtvrté pozici skončila v sedmém kole. Ferrari se zastavilo kvůli závadě hydrauliky řazení.
„Byli jsme smutní. Naše rychlost byla vyšší než u konkurenčního ferrari,“ vypráví manažer týmu Rudolf Želinský. Jeho syn věří, že příště technika vydrží. „Podobně jako v Brně odešla hydraulika, jen na jiném místě systému,“ říká jedenadvacetiletý Dan Želinský.
Hostem stáje byl trumpetista a zpěvák skupiny Kryštof Nikolas Grigoriadis. „Motorsport mě moc baví, pozvánku týmu Greyhound Star Moto Racing Team jsem proto nemohl odmítnout,“ tvrdí hudebník.