Chyňavská pokerová tour pokročila

Pokerový seriál pokračoval o víkendu dalším kolem v Chyňavě. Na dvou stolech se tentokrát ve dvou soutěžních kolech utkalo šestnáct hráčů.

Kapacita“pokerového“ klubu na fotbalovém hřišti praská při turnaji ve švech. „Původní stůl s logem, které vymalovaly faninky svými laky na nehty, svojí kapacitou nestačí. Vysadili jsme tedy dveře a hrajeme na dveřích. Druhý finálový stůl už svými parametry splňuje důstojné prostředí této oduševnělé karetní hry,“ řekl incicátor turnaje a ředitel soutěže Pavel „Kmín“ Bartoš.

Za pokerové stoly usedá obvykle každý druhý pátek okolo dvaceti hráčů. Stokorunová sázka končí v banku, o který se prvních deset lidí v žebříčku utká při finálovém večeru, jenž se bude hrát koncem roku. „Kromě toho vybíráme po dvacetikoruně na nové karty. Výhry za vítězství v jednotlivých kolech jsou symbolické. Část vybraného banku věnujeme samozřejmě na charitu,“ řekl dále pořadatel.

Další kolo Chyňavské pokerové tour se bude hrát 3. července. „Slovo poker vyvolává v lidech negativní asociace, že se jedná o hazard a gamblig. Ale blýská se na lepší časy. Pokerové turnaje už se vysílají v hlavních vysílacích časech na světových sportovních kanálech. Jde o sportovní hru při níž kromě štětsí rozhoduje znalost psychologie. Pro nás je zásadní, že se při turnaji potkáme s lidmi, kteří na pivo jinak třeba nezajdou. V podstatě jde o společenskou událost,“ dodal pořadatel Bartoš.