Čím zapadlejší země, tím hezčí

Ředitel zoologické a botanické zahrady se raduje, když se blíží k rovníku i z toho, že na rockovém festivalu není nejstarší.

Jiří Trávníček je další osobností, která se čtenářům Sedmičky zpovídá ze svých obyčejných i neobvyklých radostí.

1. Rodina Asi největší radost mám z fungující rodiny: moje děti nefetují ani neholdují alkoholu ale jsou chovatelé exotických zvířat a skauti. Žena mě netluče a toleruje mé často exotické koníčky.

2. Práce jako koníček Velkou radost mám také ze své práce: podařilo se mi v životě najít zaměstnání, které je mi zároveň koníčkem. A to se podaří málokomu: těšit se každý den do práce. O stejné pocity se snažím i u svých kolegů, protože kdo se těší do práce, podává dobré výkony a má radost ze života. Mám radost, že se mi podařilo „zbláznit“ a nadchnout celý plzeňský magistrát a radnici pro zoo a že se nám v zoo tak dobře daří.

3. Směřování k rovníku Až neskutečnou radost mám v okamžiku, kdy opouštím Evropu někam směrem k rovníku, kde se to hemží nejrůznějšími plazy a jinou drobnou žouželí. Čím zapadlejší a chudší země, tím skvělejší lidé a příroda. A úplně největší radost mám v případě, že můžeme s kolegy nějakou tu žoužel legálně pochytat a přivézt do expozic naší zoo.

4. Kamarádi Mám radost z toho, že jsem obklopen hejnem skvělých kamarádů. V této hektické době se totiž slova kamarádství, láska k vlasti a podobně stávají frázemi a ztrácí na síle. Jsem rád, že pro mne zatím ne.

5. Mloci Mám obvzlášť velkou radost, když prší, protože na Křivoklátsku lezou mloci a já za nimi.

6. Nejsem nejstarší Minulý týden na rock festu Masters of Rock ve Vizovicích jsem měl jsem velkou radost z toho, že jsem tam nebyl nejstarší.

7. Nepostavená přehrada Mám obrovskou radost i z toho, že zatím nebyly peníze na zabetonování překrásného údolí řeky Střely nedaleko Plzně. Byrokrati z Prahy totiž vymysleli v této oblasti další přehradu.