CK Fischer přestane prodávat zájezdy přes agenturu Invia.cz

CK Fischer

CK Fischer Zdroj: futurumostrava.com

Šéf cestovní agentury Invia Michal Drozd
2
Fotogalerie

Na trhu zájezdů dojde v polovině května k velkému rozchodu. Jedna z největších cestovních kanceláří CK Fischer přestane své zájezdy prodávat skrze největší agenturu Invia.cz. Rozhodnutí se týká i značky Nev-Dama, která je největším prodejcem lyžařských zájezdů na trhu. 

Podle výkonného ředitele Fischer Group Jiřího Jelínka nezapadá spolupráce s Invií do obchodní strategie cestovky. „Jsem přesvědčený, že máme dostatečnou sílu na to, abychom dokázali stejný objem zájezdů prodat ve vlastní síti,“ řekl Jelínek. Prodej přes vlastní pobočky, web a call centrum je podle něj nejefektivnější. Agentura Invia.cz rozchod potvrdila.

„Očekáváme, že v našem obratu na úkor Fischer Group naroste prodej jiných kvalitních dodavatelů jako například cestovních kanceláří Exim Tours, Alexandria, Čedok, Neckermann, Firo Tour, Blue Style a jiných,“ uvedl marketingový ředitel Invie Michal Tůma. Podle něj prodej zájezdů od skupiny Fischer představoval méně než tři procenta obratu Invie.

To by představovalo na tržbách zhruba 130 milionů korun. Údaje obou firem se ale rozcházejí. Podle Jelínka prodává skupina Fischer přes Invii zájezdy za násobně vyšší částku. "Přes agenturu Invia momentálně prodáváme zájezdy za stovky milionů korun ročně," doplnil Jelínek. I přesto ovšem Fischer svou nabídku z Invie stahuje.