Člověk na prvním místě. Konference TechoCon 2019 odstartovala v Praze

Pro návštěvníky je připraven nabitý program, kterým provede Daniela Písařovicová

Pro návštěvníky je připraven nabitý program, kterým provede Daniela Písařovicová Zdroj: TECHO

Téma letošního ročníku mezinárodní konference je Well-Being & Sustainability a zaměřuje se na člověka a jeho potřeby při práci v kanceláři. Akce odstartovala dnes v pražském showroomu společnosti TECHO a návštěvníci se mohou těšit na zajímavé přednášky, panelové diskuse či networking s významnými osobnostmi z oborů architektury, designu či facility managementu.

Konference TechoCon se soustředí na proměny pracovního prostoru, změny zvyklostí lidí, proměny struktur firem a organizace pracovních týmů. Letošní již třetí ročník se nese v duchu hesla Well-Being & Sustainability. Jak se zvyšují nároky zaměstnavatelů na produktivitu, tak je potřeba, aby ve firmách existovalo motivující pracovní prostředí, v němž se lidé budou cítit příjemně.

Naše nároky na pracovní prostředí se stupňují. Technologický vývoj přináší změny do všech oblastí našeho života a kanceláře nejsou výjimkou. Stále více firem si proto začíná uvědomovat, jak důležitou roli hraje kvalita pracoviště v konkurenčním boji o špičkové zaměstnance,“ říká jeden ze zakladatelů konference Milan Začal.

Letošní ročník mezinárodní konference se zaměřuje na člověka a jeho potřeby při práci v kanceláři.Letošní ročník mezinárodní konference se zaměřuje na člověka a jeho potřeby při práci v kanceláři. | TECHO

Pro návštěvníky je připraven nabitý program, kterým provede Daniela Písařovicová. Mezi headlinery konference patří například Leon Jakimič, zakladatel společnosti Lasvit. Ta se zaměřuje na neotřelá světelná řešení prostorů, jako jsou hotely, nákupní centra či luxusní rezidence. Ačkoliv jsou jeho výrobky populární po celém světě, tak výroba stále zůstává v České republice. Na hlavním pódiu se představí také architekt Michiel Hofman, který je spoluzakladatelem společnosti HofmanDujardin, multidisciplinární skupiny téměř 40 architektů.

V průběhu dne bude možné navštívit dvě panelové diskuze a to na téma „Od pocitů k tvrdým datům. Je téma well-beingu na pracovišti jen městským mýtem nebo měřitelnou hodnotou?“ a „Udržitelné prostředí nebo celá planeta?“. Letošní rok se také rozšířil o kreativní stage, kde vystoupí mimo jiné Jakub Klaška, který pracuje pro světově proslulou architektku Zahu Hadid.

Mezinárodní konference proběhne ve čtvrtek 19. září 2019Mezinárodní konference proběhne ve čtvrtek 19. září 2019 | TECHO

Hledali jsme důležitá témata, která hýbou současným trhem a která osloví široké publikum. Začínali jsme před více než třemi lety a po prvním ročníku konference TechoCon jsme věděli, že musíme v našem úsilí pokračovat,“ vysvětluje Šimon Opekar.

Dnes je TechoCon multioborová platforma, která kromě mezinárodní konference pořádá pravidelná diskusní setkání TechoCon Morning Meetings, provozuje vlastní blog či newsletter. „Každý měsíc se potkáváme a jsme v kontaktu s odbornou veřejností a diskutujeme nad novými trendy v dynamicky se měnícím odvětví,“ uzavírá Šimon Opekar.

Celý program konference a registrace naleznete na webových stránkách www.techocon.cz.