Crestyl rozšiřuje nabídku vil pro projekt Zámecké zahrady

Developerská skupina Crestyl rozšiřuje nabídku vil v rezidenčním projektu Zámecké zahrady ve Vysokém Újezdě západně od Prahy. Dvě nové vily nabídnou precizní zpracování, velkorysé prostory a působivý design. Výstavba těchto vil bude dokončena jaře příštího roku, uvedla Crestyl.

Jde o cihlové vily s bohatým využitím přírodních materiálů, které budou vystavěny na prostorných pozemcích v blízkosti golfového hřiště. Svým zpracováním vyhovují jak místním regulativům pro výstavbu domů, tak i těm nejnáročnějším požadavkům na architekturu a design. Oba domy jsou napojeny na veřejný vodovod, elektrickou síť, telefonní rozvod, plyn, veřejnou kanalizaci a vysokorychlostní internet. Příjezdová komunikace je osvětlena veřejným osvětlením.

Vila Magnolia představuje dvoupatrový dům střední velikosti o dispozicích 5+kk a velikosti 191 čtverečních metrů na pozemku o rozloze 1247 m². V přízemí vily je obývací pokoj s jídelnou a kuchyňský kout se samostatnou spíží. Ze zádveří je přístupné WC a garáž. V druhém nadzemním podlaží jsou tři pokoje. Jedna z ložnic disponuje samostatnou šatnou a koupelnou, pro ostatní pokoje je k dispozici koupelna přístupná z haly.

Vila Sorbus je také dvoupatrová, avšak větší velikosti. Užitná plocha činí 244 m² a nabídne dispozice 6+kk. V přízemí domu je obývací pokoj s jídelnou a prostorným kuchyňským koutem se spižírnou, pokoj pro hosty s vlastní koupelnou a toaletou a samostatné WC přístupné ze zádveří. V druhém nadzemním podlaží jsou čtyři pokoje. Hlavní ložnice je vybavena vlastní šatnou a koupelnou. Pro ostatní pokoje je k dispozici koupelna přístupná z haly. Vila Sorbus bude vystavěna na pozemku o rozloze 1193 m².

Zájemci o bydlení v lokalitě Vysokého Újezdu mají možnost si vybírat nejen řešení přímo na klíč s navrženým domem či designovou vilou, ale mohou si pořídit i samostatný pozemek, a při dodržení stanovených regulativ postavit dům dle vlastních představ. Crestyl dohlíží například na návrh domu, který by měl svou výškou, objemem a zpracováním respektovat ráz krajiny a citlivě navazovat na stávající zástavbu. V této souvislosti mohou být klienti také požádáni o výměnu barev fasád nebo alespoň využití obložení z přírodních materiálů pro nenásilné zasazení do lokality.

Nové ulice jsou tvořeny jako klidové zóny se zelenými pásy alejí stromů po obou stranách komunikace. V rámci projektu bylo vysázeno 1600 stromů, podél cest jsou umístěny květináče navržené architektkou Barborou Škorpilovou. Nechybí ani centrální park s řadou odpočinkových zón a zelených ploch pro relaxaci. V rámci projektu byla vystavěna nová čistička odpadních vod s kapacitou nejen pro novou zástavbu, ale i pro stávající obyvatele Vysokého Újezdu a okolních obcí. Vybudované retenční nádrže na dešťovou vodu zajistí zavlažování přilehlého golfového hřiště. Do budoucna je plánována také revitalizace zámeckého parku, který se nachází přímo ve Vysokém Újezdu.