ČSOB a ERA rozdá na rozvoj regionů přes dva miliony korun

V rámci Menších komunitních grantů 2012 podpořily ČSOB a ERA celkem 46 projektů, mezi které letos rozdělily více než dva miliony korun. Dvě nezávislé komise vybraly vítěze z 252 žádostí, které přišly do Nadace VIA. Od roku 2009 ČSOB a ERA podpořily regiony celkovou částkou přesahující 16 milionů korun, sdělila banka.

Mezi nejúspěšnější kraje s největším počtem podpořených projektů se v letošním roce nově zařadil Ústecký kraj (10 projektů), dále Vysočina (sedm projektů), Středočeský kraj (sedm projektů) a Jihomoravský kraj (pět projektů). „K datu uzávěrky dorazilo do Grantového fondu ČSOB podporujícího péči o přírodní a kulturní dědictví na místní úrovni 87 přihlášek, což je o 24 % více než v loňském roce. Grantový fond ERA zaznamenal 19% nárůst, tedy 165 přihlášených projektů. Letos jsme na rozvoj komunitního života prostřednictvím spolkové činnosti a místní kultury evidovali požadované finanční prostředky o celkové výši 9 343 950 korun,“ shrnuje výsledky manažerka společenské odpovědnosti ČSOB Pavlína Housová.

Nezávislé hodnotící komise obou grantových fondů rozhodly o podpoře 46 projektů v celkové výši 2 103 263 Kč. Celková částka k rozdělení, tj. dva miliony korun, byla navýšena o 103 263 Kč, což je výše vrácených nedočerpaných či nerealizovaných grantů z minulých ročníků.