ČSOB Pojišťovna vyplatila loni klientům 6,8 miliardy korun

Přestože v loňském roce se větší živelné události České republice vyhýbaly, „standardních“ škod přibylo. Za úrazy, zdravotní komplikace v zahraničí, autohavárie či škody na majetku ČSOB Pojišťovna vyplatila svým klientům ze sjednaných pojištění téměř 6,8 miliard korun. Celkový rozsah finančních náhrad stoupl meziročně o 1,4 miliardy korun.

V životním pojištění bylo loni vyřízeno více než 103 tisíc pojistných událostí, což bylo o tři tisíce více než o rok dříve. „ČSOB Pojišťovna vyplatila klientům ze životního pojištění plnění v celkové hodnotě 4,7 miliardy Kč, tedy o 1,5 miliardy Kč více než v roce předchozím,“ uvedla Sylva Svobodová, ředitelka Odboru služeb klientům životního pojištění ČSOB Pojišťovny. V neživotním pojištění uhradila za škody na majetku a další pojistné události 2,1 miliardy korun.

ČSOB Pojišťovna je univerzální pojišťovnou, která nabízí široké spektrum životních i neživotních pojištění občanům, malým a středním podnikatelům i největším korporacím. V současné době spravuje téměř milion pojistných smluv. Měřeno předepsaným pojistným je třetí největší pojišťovnou na domácím trhu. Tři čtvrtiny jejích akcií vlastní belgická pojišťovna KBC Verzekeringen NV z nadnárodní skupiny KBC, 25 % drží Československá obchodní banka.