CTP dokončila hrubou stavbu výškových budov v Brně

Společnost CTP dokončila hrubou stavbu dvou výškových budov v areálu Spielberk Office Centre v Brně. Vyšší z nich má 21 podlaží a výšku 85 metrů. Stala se tak novou dominantou Brna. Potvrdila to mediální zástupkyně firmy Jana Bakešová. Stavba má být hotová v prvním čtvrtletí příštího roku. Ze svého primátu se dlouho radovat nebude, v polovině roku 2013 ji předčí mrakodrap AZ Tower.

Developer CTP Invest obnovil svoje plány výstavby v areálu Spielberk Office Centre loni. Firma chce v oblasti, kde nabízí kancelářské prostory, rozšířit svoje služby i o hotel a konferenční sály. Momentálně stavaři pracují na opláštění budov. Firma také jedná s potenciálními nájemci, žádnou smlouvu ale dosud neuzavřela. Nová dominanta města má celkem 21 podlaží, tři jsou určené pro podzemní parkování. Vedle ní stojící nižší z novostaveb má 15 pater, tři podzemní podlaží pro parkování a měří 52,6 metru. Podle generálního ředitele CTP Remona Vose investice do obou staveb činí kolem 65 milionů eur (1,565 miliardy korun). CTP plánuje, že se noví nájemci do budov nastěhují v prvním čtvrtletí příštího roku. Do té doby budou pokračovat práce uvnitř budovy.

Areál Spielberk Office Centre leží poblíž středu Brna. Zóna je atraktivní pro investory. CTP celkem do celého projektu areálu kancelářských prostor investuje kolem 200 milionů eur. Výstavba výškových staveb je třetí fází projektu. Prostor je atraktivní i pro další investory. Staví se tam i první brněnský mrakodrap AZ Tower. Spolu s vysílačem má dosáhnout 111 metrů. Stane se tak nejvyšší výškovou budovou v Česku. Stavaři plánují, že bude hotový v polovině roku 2013. Stavba začala letos v dubnu. Podle jednoho z investorů PSJ se stavbě vyhýbají větší komplikace. Dokončují se podzemní stěny po obvodu stavební jámy, která je hluboká v nejhlubším místě 10,5 metru. „Na počátku července bude zahájena betonáž základové desky,“ uvedl Pavel Tureček z PSJ.