Další virtuál. Tesco Mobile může poskytovat mobilní služby

Tesco

Tesco Zdroj: profimedia.cz

Virtuální operátor Tesco Mobile může začít bojovat o klienty. Společnost získala od Českého telekomunikačního úřadu osvědčení, podle kterého může podnikat na tuzemském telekomunikačním trhu.

Řetězec Tesco chce klienty pro svého virtuálního operátora nalákat hlavně z řad svých zákazníků. SIM karty bude prodávat 232 obchodů Tesco, k dostání budou také v e-shopu řetězce. Služby chce spustit letos v létě. Společnost telekomunikačnímu úřadu oznámila, že bude poskytovat veřejně dostupnou telefonní službu, přenos dat a službu přístupu k internetu. Tesco hodlá spolupracovat s operátorem Telefónica, který je také polovičním vlastníkem společnosti Tesco Mobile ČR. Na českém trhu zatím působí od listopadu loňského roku virtuální operátor Bleskmobil vydavatelství Ringier. Za tři měsíce získal přes 100 tisíc zákazníků. Vsadil na nízké ceny a jednoduché služby. Cenu volání z předplacené karty snížil na 2,50 Kč za minutu.

O vytvoření virtuálního mobilního operátora nyní jedná i vydavatelství Mafra se společností T-Mobile. Mohl by se jmenovat Mobil.cz, jako jeden ze serverů Mafry, který se zabývá mobilními technologiemi. S T-Mobilem se na virtuálním operátorovi dohodla již firma GTS, která jej chce zaměřit na služby pro firemní zákazníky. Vznik virtuálních operátorů částečně uspíšila aktivita Českého telekomunikačního úřadu, který chce pro mobilní firmy v rámci regulace trhu zavést povinnost zveřejnit velkoobchodní nabídku.

O virtuálních operátorech čtěte více: