Datové centrum Seznamu bude pravděpodobně v Horních Počernicích

Plachta na střeše kvůli Google Maps

Plachta na střeše kvůli Google Maps Zdroj: Zive.cz

Lokalita pro datové centrum Seznamu už se rýsuje. Firma s miliardovými tržbami sice definitivní rozhodnutí o lokalitě neučinila, podle zjištění serveru E15.cz je však horkým kandidátem logistický park v pražských Horních Počernicích u rychlostní silnice R10 do Mladé Boleslavi.

„Ve hře máme kromě Horních Počernic ještě další lokality,“ sdělila bez dalších podrobností mluvčí Seznamu Irena Zatloukalová.

Pokud Seznam nakonec své servery do Počernic přemístí, bude tam pro ně mít k dispozici pozemek o 11 tisících metrech čtverečních. Celková zastavěná plocha projektu má být 2500 čtverečních metrů.

V případě vítězství Počernic tam chce Seznam začít stavět v prvním čtvrtletí příštího roku. Výstavbu hodlá dokončit ještě do konce roku 2014. Firma už v květnu oznámila, že datové centrum pro ní vybuduje společnost Altron.

Seznam dosud vlastní prostory pro servery nemá a pronajímá si je od společnosti Telefónica na pražském Žižkově a u TTC v Malešicích. Lukačovičova firma v současnosti provozuje asi 1500 serverů.