Divoká jízda na čelním skle. Policista autobusáka ujet nenechal

Jak ve zlém snu nebo naopak při divokém natáčení hollywoodského trháku si musel připadat dopravní policista ve vietnamské metropoli, který se vydržel držet stěračů na předním skle jedoucího autobusu celý kilometr. Řidič vozidla se totiž chtěl vyhnout placení pokuty a policistovi ujet, píše agentura AP.

Řidič dálkového autobusu pro čtyři desítky cestujících odmítl policistovi ukázat své dokumenty a snažil se ujet. Avšak policista stihl skočit na přední sklo vozidla, které s ním jelo až 50kilometrovou rychlostí.

Záběry zveřejněné na YouTube ukazují, jak Nguyen Manh Phan opatrně přešlapuje na čelní straně vozidla ze strany na stranu, nicméně ještě stíhal vykřikovat „Zavolejte policii!“

Řidič nakonec s autobusem zajel na krajnici poté, co jej stíhala policie. Ta jej nakonec i zadržela a obvinila z útoku na veřejného činitele, za což mu hrozí až tříleté vězení.

Muž se do křížku se zákonem nedostal poprvé. Téměř čtyři roky si odseděl za dopravní nehodu s následkem smrti. Propuštěn z vězení byl před dvěma lety.