Do Česka míří Guns N´ Roses i s Axelem Rosem a Slashem

Zpěvák Guns N´ Roses Axel Rose

Zpěvák Guns N´ Roses Axel Rose Zdroj: ČTK

Kytarista Guns N´Roses Slash
Kytarista Guns N´Roses Slash
Guns N´Roses vystoupí v červenci 2016 na letišti v Praze-Letňanech
Zpěvák Guns N´ Roses Axel Rose
Guns N’Roses
14
Fotogalerie

Jedna z nejslavnějších amerických rockových skupin Guns N´ Roses oznámila termíny světového turné nazvaného Not In This Lifetime Tour pro příští rok. A mezi 18 evropskými městy je i Praha. Kapela včetně zakládajících členů Axla Roseho a kytaristy Slashe vystoupí 4. července na letišti v Letňanech. Kapela se do Česka vrátí po šesti letech, kdy ale své fanoušky v O2 areně nechala na začátek koncertu čekat několik hodin.

 Guns N´ Roses tak pokračují v turné započatém již letos, během kterého absolvovala čtyři desítky koncertů v Severní i Jižní Americe. „Na turné Not In This Lifetime Tour se letos prodalo více než dva miliony vstupenek a stalo se letošním nejúspěšnějším rockovým turné, což dokazuje, že postoj, duch a vliv Guns N’ Roses i rock & rollového žánru, jsou silnější než kdykoliv předtím,“ uvedl Petr Novák z pořádající agentury Live Nation.

Skupina vznikla v roce 1985 v Los Angeles, už tehdy u počátků stál nejen Rose a Slash, ale také baskytarista Duff McKagan. Ten se sice po deseti letech rozhodl odejít, pro letošní turné se ale vrátil zpět. Obrovský úspěch zaznamenali hned s debutovým albem Appetite for Destruction, kterého se prodalo přes třicet milionů kopií.

V roce 1991 následovala sedminásobně platinová alba Use Your Illusion I a Use Your Illusion II, která krátce po vydání obsadila první dvě příčky žebříčku Billboard Top 200. V polovině devadesátých letech se ale kapela i kvůli drogám rozhádala a poté v ní dlouho ze zakladatelů působil pouze Axl Rose. Loni se ovšem spory urovnaly a výsledkem byl návrat Slashe i McKagana do sestavy a světové turné, které se příští rok v červenci zastaví i v Praze.