Do hor jen s holemi. Golfovými

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Golf Club Mlade Buky

Letní Krkonoše nemusí být jenom o výšlapech po horách nebo ježdění na horských kolech. Golfistům se nabízí devítky v Harrachově a v Prosečném a také zajímavé 18jamkové hřiště v Mladých Bukách. Má par 70 a je celkem krátké, s pouhými 5375 metry ze žlutých odpališť. Oč je kratší, o to je zajímavější po technické stránce. Úvodní devítka nese rukopis Václava Hrubého, který je i autorem golfového hřiště na Štiříně.

Jednička je lehký pětipar na rozehrání, jenž se pomaloučku zvedá do kopce. Pak přijde úžasná sestava tří jamek, která v sousedství vzrostlých stromů vytáhne zadýchaného golfistu až na vrchol kopce. Zde přichází první odměna v podobě nádherné vyhlídky na Krkonoše včetně jejich dominant Černé hory a Sněžky a na překrásné Vraní vrchy a Zvičinu.

„Jamka č. 8, par 4 patří mezi moje nejoblíbenější, dá se na ní často uhrát par i lepší výsledek,“ prozrazuje mi šéf rezortu Jan Grund.

Sice na ní odpalujete naslepo, ale fairway stéká ke greenu a tak par vzápětí zapisuji také. Relativně slušné dosavadní skóre dostává trhliny na jedenáctce. Pětipar 540 metrů hraný do kopce se stáčí vpravo a prověří kvalitu i trpělivost každého hráče. Je zároveň nejtěžší jamkou na hřišti.

První vodní překážka přichází na jamce č. 12, kdy odpalujete z kopce. Nejeden golfista se prý nechá zlákat k vytažení driveru a chce být na této 314 metrů dlouhé jamce první ranou na greenu…

Dvě závěrečné jamky vás zase přivedou zpět z kopců k zajímavě designovanému hotelu s klubovnou.
Celkově mi hřiště svým profilem připadalo podobné Ypsilonce. Ale Mladé Buky nejsou tak krutě trestající, jako liberecké hřiště. Užijí si ho rozhodně i začínající golfisté. Součástí rezortu je i šestijamkové hřiště s cvičnými chipping a putting greeny a krytý driving range včetně zázemí a osvětlení. Výborná vizualizace všech jamek je na www.mladebuky.com Autor je obchodní ředitel Czech Press Group

Golfové hřiště Mladé Buky

18 jamek
Par: 70
Délka: 5375 / 4884 m (žlutá a červená odpaliště)
Green Fee: 9 jamek – Po–Čt 500 Kč, Pá–Ne 800 Kč; 18 jamek – Po–Čt 800 Kč, Pá–Ne 1300 Kč