Do třetice všeho dobrého: pár napotřetí vyhrál v Euromilionech miliardy

Dave a Angela Dawesovi

Dave a Angela Dawesovi

Když můžete pohádkově žít jen z dvouprocentního úroku z vkladu, který vám zajistí 150 tisíc korun denně, patříte buď mezi výjimečné byznysmeny, fotbalové hvězdy první velikosti nebo mezi ty mimořádné šťastlivce, kteří trefili první cenu v loterii Euromiliony. K těm třetím se od minulého pátku řadí Dave a Angela Dawesovi, kteří vyhráli 101,2 miliónu liber, tedy v přepočtu více než 2,8 miliardy korun.

Vedoucí směny v potravinářské firmě a jeho žena – dobrovolnice v charitativní organizaci – hráli tuto loterii teprve potřetí v životě a v jediném okamžiku se ocitli na 703. příčce žebříčku nejbohatších lidí v Británii. Těsně se dostali před Davida Bowieho, který tuto pozici držel až dosud. Dawesovi se stali se svou výhrou třetími největšími šťastlivci v historii Velké Británie.

Pár na tiskovce oznámil, že ani jeden z nich se už nehodlá vrátit do práce. Dawesovi však nejsou lakomí, oznámili, že podle svého seznamu zřejmě „udělají milionáře“ z 15 nebo 20 blízkých lidí, příbuzných a přátel.

Dave Dawes popsal, že losování sledoval se ženou v televizi nejprve bez jakéhokoli pocitu, že by mohli něco vyhrát. Když ale viděli, že se čísla – jedno po druhém – objevují v linii, jakou vsadili, opanoval je šok. Celou noc pak nezamhouřili oka.

Kombinace vítězných čísel byla: 18, 26, 34, 38 a 42. Speciální dodatková čísla pak 8 a 5. Jackpot se na obří sumu vyšplhal poté, co celkem pět losování nemělo žádného vítěze. Výhra manželů Dawesových přišla po největší výhře historie, když skotský pár letos vyhrál neskutečných 161 miliónů liber, tedy zhruba 4,5 miliardy korun.