Dva Mertové na Brandýském mámení

malíř Vladimír Merta

malíř Vladimír Merta Zdroj: art basel

Desátý ročník festivalu Brandýské mámení se koná dnes a v sobotu v Brandýse nad Orlicí. Na výstavě v sokolovně se představí díla výtvarníků Vladimíra Merty (s písničkářem, který na akci zahraje, má jen shodné jméno!) a Jana Pištěka.

Po páteční vernisáži bude následovat koncert zmíněného písničkáře Vladimíra Merty a noční text-appeal harmonikáře a spisovatele Václava Koubka. V sobotu vystaví pod názvem Archa svá díla ve sklípku Komenského výtvarnice Ludmila Pacalajová. Náměstí bude patřit muzikantům, vrcholem venkovního programu bude kapela Traband. Mámení je zdarma.

za pohybem

V sobotu 3. září 2011 se uskuteční velká běžecká událost – Nike Run Prague 2011. Start a cíl běhu se uskuteční v areálu Žlutých lázní v Praze – Podolí. Trať dlouhá 10 kilometrů povede kolem atraktivních míst v nejstarší části Prahy. Jeden z účastníků závodu si odveze stylový Fiat 500 Cabrio, kterého porota vylosuje ze všech běžců, kteří proběhli cílovou páskou, a bude mít svůj čas ve výsledkové listině. Nejrychlejší tým získá produkty Nike v hodnotě 100 tisíc korun.