E-shop s módou Zoot chystá expanzi na Slovensku

Oldřich Bajer

Oldřich Bajer Zdroj: Siebert Martin/Euro

Největší on-line prodejce módy Zoot podnikatele Oldřicha Bajera a dalších investorů ještě do letošních Vánoc otevře nové pobočky na Slovensku. Expanze k východním sousedům a do tuzemských krajských měst je součástí plánů Zootu zaútočit v tržbách na hranici půl miliardy korun.

V roce 2016 plánuje podnik růst na tři čtvrtě miliardy. Do tří let chce firma podle Bajera přerůst v obratu řetězec H&M. Jeho tržby se podle posledních zveřejněných údajů pohybují v České republice kolem 1,8 miliardy korun. Loni prodejce utržil 220 milionů korun. Dosud měla firma na Slovensku svou výdejnu jen v Bratislavě.

„V první fázi pokryjeme velká západoslovenská města typu Žiliny a Trenčína,“ řekl deníku E15 Bajer. Podle majitelky sítě výdejních míst Zásilkovna.cz Simony Kijonkové je rozšíření byznysu na Slovensko pro české e-shopy prvním logickým krokem při expanzi do zahraničí. Expanze Zootu souvisí s kapitálovou injekcí sto padesáti milionů korun, kterou e-shop dostal na začátku letošního roku od fondu 3TS Capital Partners.

V budoucnosti se Zoot hodlá pustit také dál do ciziny. Zatím se ale kromě Slovenska chce soustředit hlavně na domácí pole. „Růst v Česku je totiž obrovský,“ dodal Bajer. Spolu s ním vlastní Zoot ještě Petr Ladžov a Ladislav Trpák.