Erste Group Immorent ČR je Developerem roku

Společnost Erste Group Immorent ČR se stala Developerem roku na jedenáctém ročníku CIJ Awards, jež uděluje Construction & Investment Journal – přední středoevropský časopis věnující se nemovitostem. Projekty Futurama Business Park a Gemini Office Centre, které Erste Group Immorent ČR developoval, přitom uspěly i v nově vyhlášené kategorii ESSA.

V kategorii Developer roku vyhrál Erste Group Immorent ČR v konkurenci osmi nominovaných developerů, mezi nimiž nechyběly největší firmy v oboru. Tomáš Velemínský, jednatel společnosti, který osobně převzal všechna ocenění, uvedl: „Jsem rád, že trh zaregistroval naše letošní úspěchy, mezi které nesporně patří prodej ukončené první etapy projektu Futurama Business Park a dokončení Lyra Office Building. Ocenění Developer roku proto vnímám jako důkaz schopnosti naší firmy uspět i v období nejistého vývoje trhu a sílícího konkurenčního boje.“

V kategorii ESSA (Environmentally, Socially and Sustainable Award) uspěly oba projekty Erste Group Immorent ČR, které byly na ocenění nominovány. Jak už vyplývá z jejího názvu, projekty se posuzují podle jejich vlivu na životní prostředí, který nejlépe dokumentuje dosažení mezinárodního certifikátu BREEAM, popřípadě LEED. Soutěž v této kategorii vyhlásila Roberts Publishing Media Group, vydavatel Construction & Investment Journal, letos poprvé.

„V oblasti vývoje kancelářských budov je celosvětovým trendem snaha o minimalizaci provozních nákladů. Jednak z hlediska úspory nákladů, ale také z hlediska dosažené kvality pracovního prostředí v konceptu komplexně ekologicky šetrné budovy. Naše administrativní budovy tento trend důsledně sledují. Klademe důraz nejenom na energetickou efektivitu budov, ale také na kvalitu celého konceptu projektu - přístupu k tvorbě pracovního prostředí a ekologicky šetrného provozu budov,“ řekl Tomáš Velemínský.

Důkazem jeho slov je certifikát BREEAM v kategorii Good, který v letošním roce získala první etapa administrativního komplexu Futurama Business Park v pražském Karlíně. Tento certifikát byl Futuramě udělen jako první stavbě v České republice.