EuroNCAP: Škoda Rapid s pěti hvězdami, Dacia Lodgy propadla

Dacia Lodgy při crashtestu

Dacia Lodgy při crashtestu Zdroj: Repro AutoRevue

Agentura Euro NCAP zveřejnila výsledky své nejnovější série nárazových testů. Zkouškami prošlo 14 automobilových konstrukcí, z nichž všechny si odvážejí plný počet pěti hvězd. Tedy až na Dacii Lodgy…

Seznam čerstvě zkoušených vozů v programu Euro NCAP čítá v abecedním pořadí modely Dacia Lodgy, Fiat 500L, Ford Fiesta, Ford Kuga, Hyundai Santa Fe, Mercedes-Benz A-Class, Mitsubishi Outlander, Opel/Vauxhall Mokka, Seat Leon, Škoda Rapid, Seat Toledo, Subaru Forester, Range Rover, Volvo V60 Plug-In Hybrid, a Volkswagen Golf VII.

Pokud jste v tomto výčtu napočítali patnáct modelů, počítali jste správně, z dvojčat Škoda Rapid a Seat Toledo totiž byl zkoušen pouze Rapid. V čele abecedního pořadí stojí rumunská Dacia Lodgy, jež mu ale vládne také co do nejhůře z hlediska bezpečnosti hodnocených modelů. Zatímco všechny ostatní vozy s většími či menšími potížemi dosáhly plného počtu pěti hvězd, Dacia Lodgy se svými třemi hvězdami zopakovala neslavný výsledek SUV Dacia Duster z loňské zimy. Podrobněji o hodnocení čtěte v AutoRevue.cz.