Exprimátor Milan Volf se vrací. Je v čele hokejového klubu Kladna.

Bývalý kladenský primátor Milan Volf nastoupil dnes do čela extraligového hokejového klubu v Kladně. Je přímo podřízen prezidentu klubu Jaromíru Jágrovi staršímu. Exkluzivně pro Sedmičku to potvrdil jak Volf, tak Jágr. Bližší informace přineseme ve čtvrtečním vydání.

Důvodem k posílení vedení hokejového klubu, za který Milan Volf v minulosti hrál i trénoval žáky a juniory, jsou špatné výsledky a ekonomická situace. „Nejsem spokojený s výsledky prvního týmu ani s hospodařením klubu,“ zdůvodnil své rozhodnutí prezident Jaromír Jágr.
Dosavadní generální manažer kladenského hokeje Otakar Černý by měl podle platné smlouvy v klubu zůstat. „Představu, jak by mohl klub fungovat, už mám. Potřebuji teď několik dnů na to, abych se rozkoukal. Jsme až po uši namočení v sestupových vodách. Budeme mít co dělat, abychom se udrželi v extralize,“ řekl Volf.

Osvobozující rozsudek po pěti letech Milan Volf byl za ODS zvolen primátorem města Kladno. 2. března 2004 ho začala policie začala stíhat pro zneužití pravomoci veřejného činitele. Volf byl obviněn, že bylo protiprávně přes 40 milionů korun z prostředku města převedenou místnímu hokejovému klubu a že bez výběrového řízení zakoupil služební vůz Audi. Volf obvinění popíral a tvrdil, že jeho jednáním nevznikla žádná škoda, ani nebyl spáchán trestný čin. Po více než dvou letech ho nejprve Okresní soud v Kladně odsoudil k podmíněnému trestu v délce 15 měsíců s odkladem na 1,5 roku, letos v březnu 2009 jej středočeský krajský soud obžaloby definitivně zprostil.
Koncem listopadu v internetovém rozhovoru ohlásil, že se chce vrátit do regionální politiky a bude usilovat o místo na kandidátce kladenské ODS.