Facebook může slavit. Vydělal třikrát více než loni

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg Zdroj: ctk

Start do nového roku se Facebooku povedl. Především díky reklamě v chytrých telefonech zvýšil zisk na 642 milionů dolarů. Ve stejném období loňského roku to bylo 219 milionů.

Oproti prvnímu čtvrtletí 2013 vyrostly tržby facebooku o více než 70 procent. Celkově se vyšplhaly až k částce 2,5 miliardy dolarů, zatímco experti společnosti Thomson Reuters očekávali 2,36 miliardy. Podíl na příznivých výsledcích má už zmíněná mobilní reklama, která tvořila 59 procent reklamních tržeb. Loni to bylo jen 29 procent.

„Vsadili jsme na řadu dlouhodobých cílů. Stále se ale zaměřujeme především na to, jak spravovat a vylepšovat náš klíčový produkt,“ uvedl v této souvislosti zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg s tím, že byznys kolem facebooku považuje za silný a rostoucí.

Akcie Facebooku po zveřejnění čtvrtletní bilance vzrostly o tři procenta na 63,05 dolaru.

Vývoj akcií Facebooku za poslední rokAkcie Facebooku za poslední rokAkcie Facebooku za poslední rok | Yahoo FinanceZdroj: Yahoo Finance

Jak vyplývá z aktuálních výsledků, každý měsíc se na Facebook přihlásí 1,28 miliardy lidí, přičemž více než miliarda z nich tak učiní prostřednictvím chytrého telefonu nebo tabletu. Čísla nepatrně překonávají předpovědi analytiků, kteří očekávali nárůst na 1,27 miliardy uživatelů.