Facebook: O Přerově a Hranicích je tam dost stránek

Fenomén facebook, oblíbený i zneužitelný zasáhl i Přerovsko. Své stránky mají na facebooku žáci, studenti, členové klubů, fanoušci se sdružují podle zájmů, své stránky mají hospůdky, diskotéky, kadeřnictví i samotná města. A svoje stránky má teď nově také Sedmička Přerov a Hranice.

Ze stránek, který se týkají Přerova, má na facebooku nejvíce příznivců stránka „Přerov“, a to 1450 fanoušků, která vznikla pravděpodobně v říjnu 2008. Ondřej Fukala zde například píše: „Lidi, já sice žiju mimo republiku, ale Přerov je pořád v mém srdci. Z těch fotek je mi až smutno,“ vyjadřuje se k záběrům města.

Na paty šlape této skupině stránka „Přerov, rovná se prdel světa,“ která vznikla vloni v listopadu a má už 1114 fanoušků. Návštěvník se zde nedozví vůbec nic, jen aby přizval další fanoušky. Jeden z nich Pavel Hušek tam píše: „Ajaj, zase nějaká rasistická skupina. Hej sorry, ale musím opustit, nechci mít problém.“ Přes čtyři stovky příznivců má stránka „Přerov neboli Vepřov.“ Téma je jasně dané. Víc se návštěvník nedozví.

Téměř dva tisíce fanoušků má na facebooku stránka „Hranice (na Moravě)“, která vznikla vloni v listopadu, k vidění je tam například přes šedesát zajímavých fotek města. Přes šest stovek fanoušků má stránka „Hranice – Město“. Někdo si tady hledá práci, někdo pátrá po ztracených známých, někdo prodává byt a někdo zve ostatní na pokr. A například Tomáš Hatala tam nabízí zdraví, dlouhý život a velké peníze pitím kávy, čaje nebo čokolády.

A pak je tu skupina „Hranice“, která má téměř pět stovek fanoušků. Radim Mlčák ostatním připomíná, že Hranice se nejmenují Hranice na Moravě, neboť to je jen železniční zastávka. Zatímco někteří píšou o Hranicích jako o prdeli světa, o špinavém městě nebo o tom, že co je z Hranic, to je na nic, ale například Kateřinu Francovou je to super město a pro Filipa Šancu je to skvělé město, kam se krásně utíká z Prahy před realitou.

Jste na facebooku? Co vám přináší? Napište nám na redakceprerov@mf.cz