Ferrari bude stavět motory i pro další značky koncernu Fiat

motor Ferrari, ilustrační foto

motor Ferrari, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Motorárna Ferrari již nyní dodává pohonné agregáty třeba pro Maserati, ale v dohledné době má její úloha v tomto ohledu citelně nabýt na významu.

Na evropském kontinentě koncern Fiat nemá zas až tolik značek, ale prakticky každá z nich si staví vlastní motory, což v době rostoucích nároků na efektivitu výroby není zrovna rozumné. A platí to zvláště pro vysokovýkonné motory prestižních modelů Fiatu. Podle zákulisních informací nyní hodlá značka Ferrari investovat v přepočtu bezmála 1,3 miliardy Kč do rozvoje své motorárny.

Ta má v dohledné době zahájit výrobu přeplňovaných šestiválců a atmosféricky plněných osmiválců v různých objemových a výkonových kategoriích, přičemž pod kapotami vozů Ferrari se zatím žádný z nich neobjeví. Tato investice působí ve světle současných ekonomických výsledků Ferrari docela pravděpodobně, navíc představuje necelou pětinu ročního obratu této automobilky.

Tyto motory mají s využitím jedinečného know-how Ferrari pohánět zejména budoucí generace modelů Maserati GranTurismo, Quattroporte a Kubang, ale také vlajkových lodí značek Alfa Romeo a Lancia.