Festival Mighty Sounds poprvé v Táboře

Přes sto kapel a Dj´s zahraje letos poprvé na letišti Čápův Dvůr v Táboře. Festival Mighty Sounds už zná hlavní hvězdy.

Tisícovky fanoušků, kteří si nechtějí nechat ujít třídenní ska-punkové šílenství, obsadí v červenci táborské letiště. Po pěti letech se sem z Olší přesouvá festival Mighty Sounds. Na šesti scénách se představí přes sto interpretů.

Důvody přesunu byly hlavně praktické. Areál v Olší začal být podle organizátorů nedostačující, zvlášť když se, jako loni, proměnil po dešti v bahenní lázeň. To by v Táboře hrozit nemělo. Letiště je prý snadněji dostupné pro pořadatele, interprety i fanoušky.

Dramaturgii festivalu ale pořadatelé měnit nehodlají. Skalní fanoušci ska a punku se nemusejí obávat. Najdou se ale i kapely žánrově přesahující hudební škatulky.

„Máme řadu jmen, která tradičním návštěvníkům českých festivalů nemusí znít zvučně, přesto jsou jasně top. Snažíme se nabídnout dokonalý žánrový mix, nestavět pouze na jednom jménu,“ vysvětluje jeden z pořadatelů Filip Vondrášek.

Jeho slova potvrzuje i rozmanitost jednotlivých scén. Živé koncerty se budou odehrávat na dvou z nich, třetí je zaměřená na reggae, latino nebo drum´n´bass. Další pódium ovládne elektronický underground.

Návštěvníci nepřijdou ani o tradiční ska nebo soul z produkce Dj´s. Nebude chybět divadlo, performance a dokonce ani módní přehlídka.

Největší hvězdou festivalu budou španělští SKA-P, kapela, kterou někteří označují jako nejznámějšího představitele ska na světě. Do povědomí se zapsala i kvůli svému levicovému politickému smýšlení, kterým se rozhodně netají. Na energii to koncertům ale nijak neubírá.

Kompletní seznam kapel i Dj´s budou pořadatelé znát na přelomu dubna a května. „Vždy si necháváme prostor na náhodné střelce, zahraniční kapely, které se ozvou na poslední chvíli,“ uzavírá Vondrášek. Festival Mighty Sounds potrvá na letišti tři dny, začíná v pátek 16. července.