Festival na Pražském hradě představí 70 minipivovarů a 140 druhů piv

pivo, ilustrační foto

pivo, ilustrační foto Zdroj: Jan Racek, Sedmicka

I.P.A., nakouřený ležák, weizenbier, bock, ovocná piva... Máte je rádi nebo je chcete poprvé vyzkoušet anebo naopak srovnat piva uvařená v rozličných minipivovarech Česka na jednom místě?

Vzrůstající obliba speciálních piv dala vzniknout třetímu ročníku degustační akce s názvem Festival minipivovarů na Pražském hradě. V pátek 13. a v sobotu 14. června se na Pražském hradě představí 70 pivovarů se 140 druhy piva 25 různých stylů z celé republiky. Každý z pivovarů představí svá dvě nejlepší piva, celková výtoč se odhaduje přes 7000 litrů piva.

Pořadatelem festivalu je Českomoravský svaz minipivovarů a bude se konat na Královské zahradě Pražského hradu, na Střelecké cestě pod Královským letohrádkem, v pátek 13. června od 14 do 20 hodin a v sobotu 14. června od 10 do 20 hodin. Na stánku každého pivovaru by měli být přítomni sládci a majitelé z každého pivovaru, kteří budou návštěvníkům zodpovídat jejich všetečné dotazy, jak své pivo ve svém pivovárku vaří.

Festival minipivovarů na Pražském hraděFestival minipivovarů na Pražském hradě

„Návštěvníci u nás mohou nejen ochutnat speciální piva, ale také si popovídat s jejich autory,“ říká hlavní organizátor Jan Šuráň, prezident Českomoravského svazu minipivovarů. Hlavním cílem festivalu je ukázat jak tradiční, tak i moderní způsoby výroby piva. „Vždyť jak nejlépe poznat naši krásnou vlast, než skrze pivo,“ praví poeticky Šuráň.

Jan Šuráň, prezident Českomoravského svazu minipivovarůJan Šuráň, prezident Českomoravského svazu minipivovarůJan Šuráň, prezident Českomoravského svazu minipivovarů