Festival ohňostrojů hostí v Brně skupiny ze čtyř zemí

Ilustrační foto

Ilustrační foto

V ohňostrůjném festivalu Ignis Brunensis budou v Brně v létě soutěžit stejně jako loni čtyři země. Českou formaci Flash Barrandov doplní skupiny ze Slovinska, Itálie a Francie. Na festival chodí pravidelně stovky tisíc lidí.

Přehlídku ohňostrojů otevře 30. května nesoutěžní předehra v podání české formace Thetrum Pyroboli, bude stejně jako epilog 20. června na hradě Špilberk.

Soutěžní část se už tradičně koná na vodní hladině Brněnské přehrady. „V úvodní části svých show předvedou společnosti z Česka, Slovinska, Itálie a Francie vlastní kompozici ohňostrojného designu na jednotnou hudbu, kterou určí producent. Letos bude z díla Antonína Dvořáka,“ uvedl Richard Morávek z pořádající agentury SNIP.

Desátého června vystoupí slovinská skupina Hamex Pirotehnika, o tři dny později italská La Tirrena Fireworks a soutěž uzavře 17. června Alpha Pyrotechnie z Francie.

Loni byla nejlepším soutěžním ohňostrojem show Sociální krize od řeckých tvůrců Nanos Fireworks. Za nejlepší hudbu si odnesl cenu rakouský ohňostroj od Feuerwerke Jost, scénografii měli nejlepší Chorvati. Pořadatelé ocenili ještě ohňostroj za nejlepší design prvních dvou minut, což měla česká ohňostrojová stálice Theatrum Pyroboli.